1 kg Fjellmandelpotet fra Oppdal
6 fedd hvitløk
5 sjalottløk
4 stilker timian
2 dl kyllingkraft
2 laurbærblad
1 l melk
5 dl fløte
cayennepepper, salt, hvit pepper og sitronjuice etter smak
Kutt opp potet, sjalottløk, hvitløk og laurbærblad og fres det i god olje. Ha i kyllingkraft og la dette redusere inn. Tilsett melk og 5 fløte og la dette stå og småkoke i 30 minutter før det kjøres i en hurtigmikser. Smak til med cayennepepper, salt, hvit pepper og noen dråper sitronjuice.
Djevelegg
Egg, cayennepepper, trøffelmajones, gressløk og salt.
Kok egg til hardkokt og avkjøl. Del egget i to og ta ut eggeplommen. Mos plommen sammen med de øvrige ingrediensene og legg den tilbake i egget.
Rakfisk tartar
Rakfisk, gressløk, sjalottløk og olivenolje.
Kutt rakfisk i like terninger. Ha i finkuttet gressløk, sjalottløk og olivenolje og bland sammen. Anrett suppen i passe skåler, legg en klikk tartar på toppen og avslutt med egg og urter. Garner med litt gressløk, ramsløk eller persilleolje og urter som erterskudd. Server med flatbrød til.