Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Karamelliserte epler med Daim sjokolade og sylta plommer

Karamelliserte epler med Daim sjokolade og sylta plommer>

300 g Daim sjokolade

100 g hasselnøtter

epler, i fine biter

karamellsaus laget av sukker, smør og fløte og litt salt

 

Kjør Daim og nøtter til strøssel i en mikser. Stek dette på brett på 160 °C i 4 minutter og kjøl det ned. 

Stek eplebiter i en panne med litt smør. Når det begynner å bli karamellisert tilsettes godt med daimstrøssel i pannen.

Anrett eplene på en tallerken med karamellsaus, vanilje- eller krokanis og sylta plommer.

 

10 plommer

1 dl eplelikør 

2 dl eplemost 

5 ss eplesidereddik 

 

Trekk plommene i blandingen på 50-60 °C til de er møre. Serveres lune.

 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev