Norsk Mat Frukt, bær og grønnsaker Glasert morellmousse på mazarinbunn

Glasert morellmousse på mazarinbunn>

Mazarinbunn

85 g marsipan

85 g sukker

85 g smør

2 små egg

35 g hvetemel

42 g mandelmel

1 sitron, kun skallet

 

Rør smør og sukker hvitt, tilsett revet marsipan, mel og sitronskall. Ha i litt og litt egg og rør godt sammen. Ha røren i kakering på ca. 25 cm diameter og stek på 160 °C i ca. 18 minutter.

 

Morellmousse

75 g eggehvite

100 g vann

180 g sukker

 

Lag italiensk marengs og pisk til romtemperatur.

 

250 g fløte

250 g morellpuré

6 plater gelatin

 

Legg gelatin i kaldt vann, bløt opp og smelt med i morellpureen. Avkjøl noe. Pisk fløten til lett stiv krem. Bland kremen med pureen og vend inn marengs til sist. Støp i litt mindre form enn mazarinbunnen. Sett på frys og fjern ringen når den gjennomfrossen.

 

Glasur

4,5 plater gelatin

225 g H-melk

50 g glukose

550 g hvit sjokolade

rosa eller rød farge

 

Bløt gelatinen i kaldt vann. Varm opp melk og glukose, hell over sjokoladen og lag emulsjon. Løs opp gelatinen i dette og kjør sammen med stavmikser, unngå å kjøre inn luft. Farg så eventuelt glasuren. La det avkjøle til ca. 30 °C og glasér. Sett kaken på mazarinbunnen og dekorer med halve moreller.

 

 

 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev