Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Stekt kamskjell, smørstekte kantareller og sylta rødbet i eplelikør

Stekt kamskjell, smørstekte kantareller og sylta rødbet i eplelikør>

4 rødbeter

 

Eplelikørmarinade

2 dl eplelikør

10 g malte fennikelfrø

zest fra 1 sitron

40 g honning

 

Rødbetene kokes i saltet vann. Når de er møre, fjernes skallet og de kuttes i terninger. Mariner i eplelikørmarinaden.

 

200 g rensede kantareller

50 g smør

salt og pepper

 

Begynn på middels varme med litt olje. Når kantarellene er begynt å bli gylne, tilsettes smør og varmen skrus ned på stekepannen. Smak til med salt og pepper.

 

1 kamskjell

olje, salt og 1 ss smør

 

Ha litt olje i varm panne og legg i det rensede kamskjellet. Stek kamskjellet på høy varme og flytt på kamskjellet hvert 15. sekund til et minutt er gått. Deretter tilsettes i smør i pannen. Snu kamskjellet og la det trekke ferdig. Vær nøye med varmen etter at smøret et tilsatt, slik at det ikke blir brent.

Anrett kamskjellet med råmarinert småsalat og noen choggia-beter som er kuttet tynt og marinert i salt, olivenolje og litt sitron.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev