Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Skjenning canaper

Skjenning canaper >

Krabberøre

300 g krabbekjøtt

3 ss majones

1 ss hakket estragon

1 ss hakket gressløk

1 ss pepperrot, revet

salt og nykvernet pepper

 

Bland sammen krabbekjøtt, majones, estragon og gressløk. Smak til med salt, pepper og revet pepperrot. Fordel på biter av Skjenning og topp med litt krabbekjøtt.

 

 

Rakfiskmousse

200 g rakfiskfilet

1 boks Seterrømme eller Nyr

4 ss finhakket gressløk

salt og pepper

1 lite glass ørretrogn til pynt

dill til pynt

 

Finhakk rakfiskfilet og bland med rømme. Tilsett gressløk og smak til med salt og pepper. Legg opp på Skjenning, og topp med ørretrogn og finhakket gressløk.

 

 

Ørrettartar

300 g ørretfilet

4 ss tartarsaus

salt

gressløk til pynt, finhakket

 

Finhakk ørretfilet og bland med tartarsaus. Smak til med salt. Server på biter av Skjenning toppet med gressløk.

 

Tartarsaus

2 eggeplommer

1 ½ dl olivenolje

2 ansjosfileter

2 ss grønn pepper i lake, finhakket

2 ss persille, finhakket

2 ss sylteagurk, finhakket

15 kapers, finhakket

1 ss worcestersaus

4-5 dråper tabasco

1 ss konjakk

salt

 

Bland eggeplommene og alle ingrediensene i en blender. Tilsett olivenolje i en tynn stråle. Kjør til glatt og jevn emulsjon. Tartarsausen skal være skarp, og den pikante smaken av grønn pepper skal være fremtredende.

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev