Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Røkt kolje og blåskjell

Røkt kolje og blåskjell>

3 sjalottløk

4 dl Hardanger sider, tradisjonell

1 kg blåskjell

2 dl fløte

1 dl melk

1 eple, skrelt og delt i terninger

1 skåldet tomat

smør og  sitron

 

Stek finkuttet løk i olje til den er myk. Ha på sider og reduser til halvparten. Tilsett renset og vaskede blåskjell og kok dem under lokk på sterk varme til skjellene har åpnet seg. Plukk dem ut av skallene. Ha på fløte og melk og reduser dette til halvparten.

Tilsett eple og tomat i passe biter og smak til. Rett før servering siles kraften. Den skummer man opp med en stavmikser.

Den røkte koljen bakes på 120 °C under folie med en klatt smør på fisken i  ca. 6 minutter. Anrett fisken, dander blåskjellene og avslutt med den skummede kraften. 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev