1 fjellørretfilet sukkersaltes i 4 timer, kaldrøykes og grilles rett før servering.
Salat
Spisskål kuttes tynt og blansjeres i saltet vann. Fennikel, neper og epler kuttes tynt og legges i isvann slik at de blir sprø.
Eplene bør ha sitron i vannet slik at de ikke oksiderer. Alt blandes sammen med kålen, litt salt, sitron og olivenolje og anrettes. Topp med litt dill.
Smørsaus
3 dl Hakastad sider, Gravenstein 2014
Sideren reduseres til halvparten og monteres med smør til passe konsistens. Smak til med sitron, salt og løyrom. Vend inn finkuttet gressløk.
Sitronconfit
3 sitroner skrelles og blansjeres 6-9 ganger. Skjær ut filetene fra sitronene og sukkersalt disse i et døgn. Bland dette og bruk litt av juicen til å spe med til passe konsistens. Anrett fisken på tallerken med drypp av sitronconfit, salat og smørsaus.