Norsk Mat Fisk, skjell og skalldyr Fritert klippfisk med tomat, fennikel og grilla sitron

Fritert klippfisk med tomat, fennikel og grilla sitron >

Start dagen før med å vanne ut klippfisken. La den ligge i vann i 22-24 timer der du bytter vannet 4-5 ganger. 

 

200 g klippfisk 

50 g skrei 

1 egg 

100 g fløte 

10 g sitron 

10 g estragon 

100 g brødkrum 

100 g mel 

1 fennikel 

1 hel sitron 

1 tomat 

2 dl majones 

20 g syltet agurk 

10 g persille 

5 g kapers 

30 g løyrom 

 

 

Klippfisk rull

Ha skrei og 5 g salt i en blender og kjør til en seig blandng. Ha i ett egg og spe med fløte. Tilsett finhakket estragon og zest av ½ sitron. Kutt små terninger av klippfisken og bland dem inn.  Lag en pølse som rulles stramt inn i clingfilm og frys den inn litt. Ta rullen ut av clingfilmen og panèr den i mel, egg og panko. Friter rullen i varm olje på 180° C i 2-3 minutter til den er gyllen. La rullen hvile i 1 minutt før du deler i to. 

 

 

Cruditè

Høvl fennikelen tynt på en mandolin og legg den i isvann i 5 minutter. Dette er for å få grønnsaken sprø.  Kutt tomater i biter. 

Ta cruditen ut av isvannet og renn den av. Bland med olivenolje og salt og server. 

 

 

Grillet sitron 

Sett en stekepanne på fullt. Del sitronen i to og legg snittflaten ned. Svi av i 2 minutter eller til den har fine grillstriper.

 

 

Remulade 

Finhakk agurk, kapers, persille og bland sammen med majones og løyrom. Smak til med salt og sitron. 

 

 

>

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev