FOTO stian broch
KOKK aleksander Løkkeberg vartdal
APPETITT 4/2019
Rakfisk «taco»
200 g rakfisk
10 g hvit soyasaus
15 g sitronsaft
Kutt rakfisken i 1x1cm biter. Mariner med soya og sitron rett før servering.
Sprø løk
2 skrelte sjalottløk
potetmel
nøytral olje og salt
Høvle sjalottløken tynt på en mandolin slik at det blir tynne løkringer. Vend sjalottløk i godt med potetmel slik at alt blir dekket med et tynt lag. Friter i olje på 160 °C til løkringene er gylne. Legg på tørt papir så oljen renner av. Krydre med salt.
Rød currymajones
25 g rød curry paste
5 piri piri chilier
200 g solsikkeolje
1 egg
salt og sitronsaft, etter smak
Kutt chiliene i grove biter. Ha rød curry paste, chili og olje i en kjele, og varm det forsiktig opp. La det småkoke i ca. 30 minutter, sil og avkjøl.
Ha egg og den røde curryoljen i et litermål, sett en stavmikser i bunnen av litermålet og kjør den på full kraft mens den dras sakte oppover slik at oljen og eggene emulgeres. Smak opp med salt og sitronsaft.
Til servering
Marinert rakfisk, sprø løk, rød currymajones, shisoblader, koriander, kimchisesam, grønn chili i tynne skiver. Legg rakfisken i en egen skål og pynt med korianderblader.
Server alt tilbehøret i masse små skåler og la hver enkelt sette sammen sin egen rakfisk taco.