43 °C dampet salmalaks med Gamalost, økologiske beter fra Rosnes Gårdsdrift, egg og norsk potet
4 laksefileter a 75 g
4 emmerbrødchips
40 g gamalostkrem
12 gamalostbiter
40 g kokte gulbeter, i små biter
40 g kokte rødbeter, i små biter
40 g fennikel, i små biter
2 store norske poteter, kokefast type som Beate, Amandine, Asterix,
dill- og fennikeltopper og skogsyre som garnityr
Skjær potetene i ønsket form og stek dem i et klaret smørbad på 85 °C i 20 minutter. Skjær laksen i passe stykker og legg den i 10 minutter i 20 % saltlake. Skyll av og damp laksen på 42 °C i 8 minutter. Anrett potetene med gamalostkrem når den serveres.
Legg grønnsaksbiter på emmerchipsen og videre på laksen når den skal serveres. Server med gamalostbiter og bruk urter med hint av anis som garnityr.