Nyhet
Matnytt World Chefs Association of Chefs Society (WACS)

World Chefs Association of Chefs Society (WACS) > arrangerer Global Chef Challenge

World Chefs Association of Chefs Society (WACS) arrangerer Global Chef Challenge, der toppkokker i hver konkurransekategori møtes i Rimini/Italia 15-18.februar 2025, for å kvalifisere seg til videre deltagelse i verdensfinalen 2026. De siste konkurransene har Norge gjort det veldig bra. I 2028 vant Kåre Andre Hjartholm (commis Tonje Torvanger) bronse i Clobal Chef Challenge, Alksander Løkkeberg Vartdal vant samme år bronse i Global Young Chef Challenge, Aron Espeland vant gull Global Young Chef Challenge i 2022 og Andreas Enger Fjellheim vant gull i Global Young Chef Challenge i 2024.

 

Global Chefs Challenge er konkurransen der verdens beste kokker møtes for å konkurrere i fire konkurransekategorier. Kvalifiserte nasjoner velges ut gjennom topprestasjoner i 7 forskjellige Worldchefs Regional Semi-Finals i 2025. Alle vinnerne fra de 7 Worldchefs Regional Semi-Finals i 2025, møtes for å vise sitt håndtverk innen kokkekunsten, i Global Chefs Challenge Finals på Worldchefs Congress & Expo mai 2026 i Newport, Wales.

 

Global Young Chef konkurransen leter etter det nye kokke talentet under 25 år. Den beste unge kokken tildeles Hans Bueschkens Trophy. En tidligere Worldchefs president som gikk inn for å utvikle og fremme  unge kokke talenter for en karriere i den globale gastronomien.

 

Trym Karlsen

 

Norges Kandidat til denne konkurransen er Trym Karlsen, 22 år fra Sørumsand, De Norske Kokkelandslagene og til daglig jobber han på Restaurant Haapolati i Oslo. Global Pastry Chef Challenge omtales som en «crème de la crème» i konkurranse i WACS. Tastry Chefs jobber for å bevise at de kan oppfylle verdens mest moderne standarder for pastry-arbeid, og deres arbeid skal appellere til alle fem sansene, basert på individuell kunnskap, ekstraordinær teknikk og av selvfølgelig, allsidighet.

 

Martine Espeland 

 

Norges kandidat i denne konkurransen er Martine Espeland, 24 år fra Bryne, De Norske Kokkelandslagene og til daglig jobber hun på Michaels i Oslo. Martine har med Julia Gundersen so medhjelper i konkurransen. Martine er den førstekandidaten fra Norge, siden Henrik Falkensten var med i 2017.

 

Norske Kokkers Landsforening vet hva Trym og Martine legger i denne konkurransen, og er imponert over deres interesse, engasjement, dedikasjon, perfeksjon og utvikling. Begge to har opparbeidet seg mye erfaring i kokkekonkurranser, og hentet motivasjon og inspirasjon gjennom De Norske Kokkelandslagene og i andre nasjonale konkurranser. Vi ønsker dem lykke til.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev