WILD FIRE FOODS er et samarbeid mellom den amerikanske kokken Jeffrey og hans norske kone og kunstner Janniche. Sammen ønsker de å spre matglede og autentiske, smakfulle kvalitetsprodukter. I november 2016 lanserte de WILD FIRE hos Gutta på Haugen i Oslo. I dag nærmer de seg 50 delikatessebutikker over hele Norge.
Produktene deres er basert på tradisjonelle oppskrifter. Jeffrey vokste opp i USA og Asia på 60 – tallet. Hans kjæreste minner er fra kjøkkenet til bestemor, Cherokee kokken Anna Mae, som ga han oppskriften på sin populære barbeque- saus. Til hennes ære håndlager han dem fortsatt på samme måten med tomatpure, økologisk lønnesirup og et utrolig komplekst krydderbilde, så en mer autenstisk BBQ-saus skal du lete lenge etter.
Som militærbarn tilbrakte Jeffrey mange år i Japan, og senere i Thailand, Italia og Mexico, alltid på utkikk etter lokale smaksopplevelser som han tar med seg videre i de mange oppskriftene sine.
I WILD FIRE serien finner vi derfor blant annet Appelsin BBQ saus, en Karibisk Jerk BBQ saus og Jerk Marinade med masse Captain Morgan rom, frisk timian, ingefær og nellik samt et hav av andre spennende råvarer, etter en oppskrift han lærte av sin stefars karibiske familie.
De har en hot jalapenosaus som du blir hekta på Norges eneste glutenfrie hoisin-saus og tre krydderblandinger. Alle like komplekse i smaken som hans egen kulturbakgrunn. Og mer finnes det på menyen for de neste sesongene.
WILD FIRE FOODS håndlager alle produktene sine på gammelmåten med naturlige råvarer, helt fri for fyllstoffer. Hele serien er glutenfri, laktosefri, MSG fri og allergivennlig. Kokken Jeffrey smaker til hver eneste batch og det kjennes på smaken. Han er lidenskapelig opptatt av kvalitet. Spesielt innen barbecuesauser ser man ofte at hovedingrediensen er smaktilsatt sukkervann med stivelse, fruktosesirup og andre merkelige kombinasjoner som gir BBQ sauser et dårlig rykte.
Dette er hans kulturarv så Jeffrey reiser gladelig land og strand rundt med smaksprøver for å demonstrere for folk hvor utrolig godt det smake når det er ekte og håndlaget med gode råvarer- og responsen er eventyrlig.
WILD FIRE FOODS får også mye oppmerksomhet for sitt spennende og unike design. Jeffrey og Janniche ønsket å videreføre den fine matgavefest-tradisjonen Potluck, en tradisjon som kommer fra Native Americans, der de gav bort sine beste og fineste retter til sine kjære. De prydet skåler og annet med sitt totem.
De dyktige folka i det norske selskapet Krohn Interiørarkitektur og Designstudio tegnet WILD FIRE sitt helt egne totem som de ikler flaskene og eskene sine, for at produktene skal kunne gis som gaver. Tanken er at kun det fineste gis bort, og det aller fineste er det som er inni.
Du kan lese mer om produktene og hvor de kan kjøpes på http://www.wildfirefoods.no/