Nyhet
Matnytt Bærglede

Bærglede > og bærgalskap..

Skogen bugner av fristende bær som bare venter på å bli plukket. Det skal ikke mange bærturene til før du kan kalle deg for ekspert, og du kan briljere med fantastiske smaker på bordet.

 

Høsting av ville bær gjør godt for kropp og sjel og du kan glede deg over flotte naturopplevelser, trim, ro og glede. Og ikke minst kan du fylle kurven med fantastiske råvarer, helt gratis.

 

- For meg betyr det mye å se frem til bærsesongen hvert år. Spenning. Iver. Utålmodighet. Bærglede. Bærgalskap. Lykke over å få lage ulike produkter av og med bær, skriver forfatter Kirsten Winge i forordet.

 

 

 

I denne inspirerende boka tar hun for seg 11 ulike ville bærsorter som er vanlige over store deler av landet; bjørnebær, blokkebær, blåbær, bringebær, einerbær, krekling, markjordbær, molter, rognebær, tranebær og tyttebær. De aller fleste bærsorter kan nytes ferske, mens andre typer gir eventyrlige smaker når de blir foredlet. Boka viser hvordan du best konserverer og lager de mest spennende produkter av de vanligste ville bær. Produksjon av saft, råsaft, syltetøy, sirup, gelé, gløgg, desserter, kaker og brød beskrives steg for steg med tekst og bilder.

 

Kirsten Winge (født 1960) øser av sin lange erfaring som sanker, jeger og villmarkskokk. Hun er biolog, og har utgitt en rekke bøker basert på råvarer fra naturens spiskammers, spesielt om vilt og bær. I 2015 ble hun tildelt Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Hun er opprinnelig fra Trondheim, og bor nå i Trysil.

 

Arne Nohr (født 1955) er født og oppvokst i Trysil og har tatt alle bildene i boka. Han er pensjonert yrkesoffiser, småbruker og jeger med 45 års erfaring fra storviltjakt. Han er også matentusiast, prøvesmaker og samboer med forfatteren.

 

Ville bær - rå smak, kr 349,-, lanseres 28. mai

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev