HVA ER EGENTLIG NORSK MAT?
Hvordan smakte hverdagen før i tiden – og hva kan tradisjonsretter som grøt og ribbe, fiskesuppe og fårikål fortelle oss om hvem vi
er og hvor vi kommer fra?
Andreas Viestad tar oss med på en kulinarisk tidsreise fra den første rakfisken for nesten 10 000 år siden til Pizza Grandiosa gjorde sitt inntog på 1980-tallet. Med sitt særegne blikk og levende fortellerstil løfter han frem smakene, rettene og historiene som har formet oss.
Visste du at Norges eldste oppskrift inneholdt både safran og kanel? Eller at kjøttkaker i brun saus en gang var forbeholdt overklassen? Og hvilke mysterier skjuler Kvæfjordkaken? Vår norske mathistorie er full av overraskelser og innsikt.
I tillegg byr Viestad på et utvalg av sine egne oppskrifter, slik at tradisjonene også kan leve videre på kjøkkenet.
Dette er norgeshistorie slik du aldri har lest den før – en smakfull reise gjennom tid og tradisjon!

Fra boka:
«Fortsatt forsvinner sentrale retter og råvarer, noen fordi vi ikke vet å ta vare på dem, andre fordi myndighetene gjør det så tungvint å fram- stille dem at det ikke lenger er mulig. Fortsatt river vi en del av kulturarven som er like viktig som stavkirker.
Den norske maten er formet av menneskene og naturen. Og maten vi har spist, har formet hvem vi ble, hvem vi er. Denne boka er både en mathistorie og en annerledes inngang til norgeshistorien – en som ikke tar utgangs- punkt i kongerekker og kriger, men i livet til menneskene gjennom maten de har spist.»
Andreas Viestad er kjent som mat- skribent og grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn. Han er også medeier i grillrestauranten St. Lars og har forfattet 14 bestselgende kokebøker. På Kagge Forlag har han tidligere utgitt En middag i Roma – verdenshistorien i et måltid som er oversatt til ti språk.
Pris kr 449