Matnytt UNGDOMMENE FRA DALE OEN ACADEMY TAR OVER DAMSGÅRD RESTAURANT UNDER BERGEN SJØMATFESTIVAL

UNGDOMMENE FRA DALE OEN ACADEMY TAR OVER DAMSGÅRD RESTAURANT UNDER BERGEN SJØMATFESTIVAL>

Mandag 13. februar skal ungdommene fra Dale Oen Academy utfordre sine egne grenser ved å ta over en av restaurantene til Michelin-kokken Christopher Haatuft. Nå ligger de i hardtrening for å lære seg mest mulig om sjømat, samtidig som billettene rives bort.

 

 

Restaurantarrangementet «Sjømatspire Experience» markerer starten på Bergen Sjømatfestival som arrangeres fra 13.-18. februar. Sammen med kjøkken-teamet på Damsgård Restaurant, og den anerkjente kokken og BARE-gründeren Morten Tungesvik, skal ungdommene ta over restaurantdriften en hel kveld. De står selv for menyutvikling, gjennomføringen og underholdningen.

 

Mestring gjennom sjømat

Dale Oen Academy er et tilbud til ungdom som av ulike årsaker ikke går på videregående. Akademiet er en del av Dale Oen-stiftelsen, som ble grunnlagt av Robin Dale Oen etter at lillebroren og toppsvømmeren Alexander Dale Oen brått gikk bort under et treningsopphold i USA like før OL i 2012.

Gjennom samarbeidet med Matarena AS er målet at ungdommene fra Dale Oen Academy skal oppleve mestring, utvikle sine karakterstyrker, øve på problemløsning, og ikke minst lære om matlaging og bærekraft. Gjennom arbeidet med arrangementet skal de få praktisk kjennskap til mulige utdanningsveier innen restaurant- og matfag, forteller Kjetil Nordås, dagleg leder i Dale Oen Academy, som er imponert over hva ungdommene har fått til allerede.  

 

Mange muligheter innen mat- og restaurantfag

-Vi håper arbeidet med arrangementet vil åpne øyene for alle mulighetene innen mat- og restaurantfag, forteller daglig leder for Matarena AS, Alexandra Krage Angell. Hun legger til at det til tider har vært et ensidig fokus på hva en fremtid i restaurantbransjen innebærer. -Ved å la ungdommene få prøve seg i aksjon håper vi at de vil få kjenne på de gode følelsene av mestring og samhold ved å jobbe på restaurant. Kanskje vil erfaringen deres også inspirere andre til å utforske mulighetene i bransjen.

 

 

Gode fremtidsvalg

Arrangøren av Bergen Sjømatfestival trekker også frem at et av hovedmålene er å gi unge verktøy for å ta gode og sunne kostholdsvalg for fremtiden, og at matkunnskapen også vil gi ungdommene en god start på voksenlivet.

 

Gjennom hele festival-uken fylles Bergensrestaurantene med spennende sjømatarrangement, og lørdag 18. februar arrangeres det en storslått sjømatdag på Fisketorget for hele Bergen. Målsetningen med festivalen er å dele gode sjømatopplevelser, og kunnskap om den fantastiske sjømaten som er aller best nå på vinteren.

 

 

Stor interesse

 Kjetil Nordås er glad for å se at engasjementet rundt åpningsarrangementet med Dale Oen Academy er stort.

-Det er faktisk fulltegnet allerede. Det er fantastisk å se at publikum slutter opp om satsningen til ungdommene, og er med å heie dem frem.

 

 

 

UTVIDER BERGEN SJØMATFESTIVAL MED SJØMATDAG FOR ALLE PÅ FISKETORGET

Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste. Det feirer Bergen Sjømatfestival med sjømatfest på bergensrestaurantene hele uken, og en ny storslått Sjømatdag for alle på Fisketorget lørdag 18. februar.

-Det blir kokkeshow, masse familieaktiviteter og mange spennende smaker, forteller daglig leder i Matarena AS, Alexandra Krage Angell om årets sjømatfestival. Matarena er arrangør for festivalen, og festivalsjefen gleder seg over å kunne utvide årets festival med Sjømatdag for alle på Fisketorget, til glede for bergensere i alle aldere.

 

Åpen Sjømatdag for alle

Lørdag 18. februar kan små og store delta på en rekke matglade aktiviteter på Fisketorget, som sushiverksted, kaviar- og taresmaking og sjømatrebus inne i Mathallen. Ute på Torgflaten får barn og unge lære mer om livet i havet, møte Elias-båten, og lære å lage sjømat på tur. Dale Olen Academy stiller med klatretårn, og publikum kan bli med på kajakk-tur. Aktivitetene strekker seg fra ansiktsmaling med motiv fra havet til å lære å knyte knop og stikk. Aktivitetene under Sjømatdagen er gratis, og passer for barn og unge i alle aldere.

 

-Det er viktig for oss at havbyen Bergen tar posisjon og viser seg frem som sjømatby nr. én her i landet, sier forteller Angell. -Og det føler vi virkelig vi gjør med årets program.  Bergen er jo tross alt tuftet på fisk og sjømat, så en skikkelig sjømatfest må vi jo ha.

 

Fra fiske-disko til streetfood fra havet på restaurantene

Selv om det er over 20 aktiviteter som er planlagt på Fisketorget, er det fremdeles bergensrestaurantene som er hovedscenen for festivalen. Og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi publikum et sjømatshow de sent vil glemme. Allerede mandag 13. februar kan sultne gjester delta på Ung Restaurant på Damsgård, når ungdommene fra Dale Oen Academy tar over restauranten for en kveld, og serverer en forrykende sjømatopplevelse. Hele uken er Bergen spekket med gode sjømatmatopplevelser, fra skreifest til fiske-disko og street food-inspirert sjømat.

 

Kårer Vestlandsmester i rekepilling og Bergensmester i østersåpning

Under Bergen Sjømatfestival blir det avholdt to nervepirrende publikumskonkurranser. Hos Fjellskål i Mathallen kan du konkurrere om å bli Bergensmester i østersåpning eller Vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på 2.000 kroner. Kokkene får også sin egen konkurranse under festivalen. Onsdag 15. februar spisses knivene til VM i plukkfisk i Mathallen.

 

Om Matarena

Bergen Sjømatfestival arrangeres av Matarena AS, som også står bak Bergen Matfestival. Matarena inspirerer, utvikler kunnskap og skaper møteplasser for å fremme bærekraftig lokalmat fra sjø og land. Matarena AS ble etablert i 2014 og er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev