Matnytt Tromsøfirma leverer kråkeboller til NOMA

Tromsøfirma leverer kråkeboller til NOMA>

Ecofang AS leverer kråkeboller til gourmetrestauranter i flere land. Tromsø-selskapet har nå kommet gjennom et trangt nåløye og blitt fast leverandør av kråkeboller til den danske topprestauranten Noma.

 

 

I 2016 etablerte ingeniør Jens Kristian Henriksen selskapet Ecofang. Drømmen var å lage en effektive maskin for fangst av kråkeboller. 4. generasjons fangstmaskin har vært i bruk i nesten 2 år, og selskapet satser nå på å levere delikatessen til mange av verdens beste restauranter.

 

 

Flere Michelin-stjernerestauranter har vært på kundelisten over lang tid; og i januar fikk selskapet drømmekunden da København-restauranten Noma satte deres boller på menyen. Ikke mindre enn 5 ganger har restauranten blitt kåret til verdens beste. At de nå serverer kråkeboller fra Ecofang hver dag, er en skikkelig fjær i hatten for selskapet.

 

- Kråkebollerogn er en utsøkt delikatesse, og kan i prisnivå sammenlignes med russisk kaviar. Oppvekstsvilkårene for kråkeboller er ideelle her i Nord-Norge med kaldt og rent vann som hele tiden tilføres næringsrikt vann fra Barentshavet. Med vår egenutviklede fangstmaskin kan vi nå garantere leveringssikkerheten som bransjen har etterspurt.  Etter mange års hardt arbeid er det hyggelig å se at vi kommer på menyen hos noen av verdens mest kravstore kjøkkensjefer.

 

Styreleder Kai Isaksen forteller at selskapet har planer om å eksportere til blant annet Europa og Asia. I oktober var han i Hong Kong og serverte kråkeboller til flere av verdens mest anerkjente kokker sammen med blant andre Svein Ruud i Norway King Crab. Svein og hans team eksporterer til mer enn 30 land og skal nå få Tromsø-selskapets kråkeboller på menyen hos mange av topprestaurantene i verden.

 

 

For nærmere informasjon >  ecofang.no

Noma

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev