Matnytt tips til påskefrokosten

tips til påskefrokosten>

Påskemåltidet er en sentral del av påskehøytiden. I påsken spiser vi mer egg enn ellers i året. Sammen med nybakt brød løfter du påskefrokosten til nye høyder.

 

 

I Norge har vi mange fridager i påsken. Dette gir noen muligheter til å lage ekstra kos rundt maten. Og nå som vi endelig kan være mange rundt bordet igjen, er det hyggelig å etablere noen nye og smakfulle påsketradisjoner.

 

 

Vi spiser dobbelt så mye egg i påsken som ellers i året. Omtrent 26 millioner egg i Norge i løpet av de fem påskedagene.

 

 

Brød har kanskje ikke vært den sterkeste påsketradisjonen i Norge, men i mange andre land er påskebrødet sentralt. I Israel baker man Matzah, i England bys det på rosinfylte korsboller på langfredag og i grekernes tradisjonelle påskebrød er det hele egg.

 

 

– Vi foreslår derfor å kombinere egg og brød til en uslåelig matopplevelse i påsken, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn. Her er noen utvalgte påskefrokoster som garantert faller i smak blant små og store.

 

 

 

 

Lag påskefrokosten sammen med barna

I påsken har mange god tid til å lage mat sammen og hva er vel bedre enn å få barna med på matlagingen.

 

 

– Har du prøvd å dyppe sprøstekte brødstaver i et bløtkokt egg før? Det er kjempegodt og ikke minst et morsomt innslag til påskefrokosten, forteller Nordbø. – I tillegg til å lage eggerøre, omelett og andre eggeretter kan barna være med å bake til frokosten. Å bake eggebrød, påskeharer med eller uten egg vil garantert være moro for barna.

 

 

Bak en ny påsketradisjon

Påskens måltider krever et skikkelig godt påskebrød. Du kan enkelt bake brødet selv, og kanskje la påsken bli en ny bakehøytid.

 

– I 2020 arrangerte Opplysningskontoret for brød en konkurranse om Norges påskebrød og et saftig og godt brytebrød stakk av med seieren. Dette passer utmerket til frokosten. Eltefritt grytebrød gjør seg nesten selv, og om du har hevet deg på surdeigsbølgen, er surdeigsbrød med havre et godt følge til retter med egg, påpeker Nordbø

 

 

Bruk egget på nye måter

Det finnes mange måter å servere egg på og en veldig enkel og dekorativ måte er å steke speilegget inne i skiva.

 

Topper du en surdeigsskive med revet egg, viser du frem egget på en helt ny måte. Dette er frokosten for deg som virkelig vil kose deg. De luftige trådene av kokt egg som rives over skiven setter prikken over i-en. Og hva er mer luksus enn posjert egg? Eggs Benedict er en klassiker som godt kan tas frem i påsken. Denne består av en sprø skive brød, spinat, skinke, posjert egg og hollandaise saus på toppen.

 

– Da er det bare å velge egne kombinasjoner av egg og brød, og inviter familie og venner til lange påskefrokoster, oppfordrer Nordbø.

 

 

Her finner du oppskrifter > 

 

brodogkorn.no/oppskrift/korsboller

brodogkorn.no/oppskrift/gresk-paskebrod

matprat.no/oppskrifter/kos/blotkokt-egg-med-ristet-brod

matprat.no/oppskrifter/kos/eggebrod

brodogkorn.no/oppskrift/paskeharebrod-med-gulrot-og-honning

brodogkorn.no/oppskrift/disippelbrod-2

brodogkorn.no/oppskrift/eltefritt-grytebrod

brodogkorn.no/oppskrift/surdeigsbrod-med-havre

brodogkorn.no/oppskrift/speilegg-i-brodskiva

matprat.no/oppskrifter/rask/surdeigsbrod-med-revet-egg

brodogkorn.no/oppskrift/eggs-benedict-2

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev