Ekteparet Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen har gjort stor suksess i den lille bygda Utskarpen på Helgeland. Nå vinner de pris for arbeidet sitt!
Prisvinnerne er veldig glade for å motta prisen:
- Vi er ubeskrivelig glade for nyheten. Å motta en slik pris gir motivasjon til videre arbeid, og samarbeid med produsentene i området. Vårt prosjekt hadde ikke vært mulig uten de flotte råvareleverandørene som satser i regionen, mener ekteparet.
Sammen har de skapt en matdestinasjon i toppklasse, som tilbyr både matopplevelser og overnatting. Med konseptet fra «Fra beite til bord» leveres det matopplevelser på gårdshotellet “Til Elise” og gårdsrestauranten “Fra Marius”. I restauranten Fra Marius er det Marius som står for matkonseptene. Konseptet innebærer at råvarene skal ha kortest mulig vei fra sitt naturlige opphav og frem til gjestene, og lokale produkter og råvarer av høy kvalitet står i fokus.
Blant annet driver søstera til Elise - Solveig og hennes ektemann - egen gård i nærheten, og er leverandør av kjøtt.
Nasjonalt og internasjonalt anerkjent
Til Elise Fra Marius har tidligere vunnet flere priser, og har fått mye oppmerksomhet både regionalt og nasjonalt. Blant annet feiret H.M. Dronning Sonja sin 85-årsdag på restauranten i 2022. Innovasjon Norges regiondirektør Monica Ahyee er full av lovord når hun snakker om prisvinnerne:
- Til Elise Fra Marius er virkelig en verdig vinner av BU-prisen i Nordland for 2024. De to kokkene Elise og Marius har etablert en imponerende bedrift som tilbyr matopplevelser og overnatting av høyeste kvalitet. Med sitt fokus på kortreiste råvarer, lokale produkter og et imponerende nasjonalt og internasjonalt nettverk har de greid å skape en matdestinasjon som virkelig er med å sette Norge på det internasjonale matkartet, mener Ahyee.