Matnytt Suppe på en spiker

Suppe på en spiker> Middager og vin på budsjett

Har du lyst til å lage skikkelig gode middager som ikke koster skjorta?

Ta en titt på disse oppskriftene og prøv dem, du kommer til å bli overrasket når du smaker middagene!

Lær å handle smartere og unngå å kaste mat, så er mange penger spart!

 

 

Mange sliter med å få endene til å møtes. Det er dyrtid og det vil si at det meste er dyrere enn for noen år tilbake. Men ideen om å bruke opp rester, spise opp maten sin eller det økende fokuset på all den gode og fullt brukbare maten som bli kastet har vært der lenge. Nå kan vi smile oss i vei til grytene med en kunnskap om at det er ikke bare fordi det er dyrt vi skal lære oss å bruke opp alle råvarene,  men en fornuftig og solidarisk tanke og respekt for råvarer og de som har vært med å produsere dem.

Et annet viktig fokus er at så mange rundt om i verden ikke har nok mat å spise.

 

 

Det å lære seg å «koke suppe på en spiker» er også læren om å ta vare på jorda og ikke misbruke den som en del av det grønne skiftet. La denne tankegangen også prege andre valg i livet som overforbruk - gi bruk og kast tankegangen en overhaling og start med din egen innstilling til den daglige maten og måltidene.

 

Når prisene stiger, rentene biter og havregrøten truer i det fjerne: Ikke gi opp, hjelpen er på vei. Det er nemlig fullt mulig å spise som en konge uten at det samtidig koster skjorta.

 

 

I denne boken viser forfatterne deg hvordan du kan lage en rekke skikkelige gode, men rimelige middager. Det finnes en hel rekke billige og alminnelige råvarer som faktisk innehar fantastiske kulinariske kvaliteter. I jakten på det eksklusive og sjeldne overser vi kjøleskapets hverdagshelter.

Billige kjøttstykker som, med litt ekstra tid, blir så møre og saftige at de nærmest smelter på tunga. Rotfrukter i alle regnbuens farger. Nydampede blåskjell. Stekt sei, spinat, løk, epler, nybakt brød. Og hermetikk! Ja, hermetikk. Brukt riktig er alt dette virkelige delikatesser som du kan unne deg en hvilken som helst tirsdag. Så bla om, bli mett, spar penger.

 

 

PS. du får også utvalgte vintips på budsjett fra VGs vin-Sara

 

Sara Døscher er VGs faste vinskribent, med over 20 års erfaring som sommelier, forfatter og foredragsholder. Dette er hennes sjette bok. Klaus Døscher er matentusiast og hobbykokk. Dette er hans tredje kokebok sammen med Sara.

 

Gyldendal

Pris kr 399,00

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev