Matnytt sunne og sommerlige frokoster

sunne og sommerlige frokoster >

I ferietider har vi ofte andre rutiner enn i vanlige hverdager, og da kan frokosten være det måltidet som veier litt opp for øvrige ferieutskeielser. I tillegg har vi ofte bedre tid til å dekke bordet og nyte en lengre frokost med spennende retter og friskt tilbehør - gjerne utendørs og sammen med familie og venner.

 

 

 

– Det fine med frokost er at vi kan dekke bordet med varierte matvarer og drikke som gir kroppen en god start på dagen. Grovt brød, magre oster, magert kjøttpålegg, litt frukt, bær og grønnsaker og et glass melk vil bidra med næringsstoffer som blant annet kalsium, jod, fiber og proteiner, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

 

 

Vi nordmenn elsker å kose oss på ferie, og er du en av dem som synes det blir litt for mye av det gode kan disse frokosttipsene få deg til å senke skuldrene litt. Frokosten trenger nemlig ikke å være det måltidet hvor vi skeier mest ut. Snarere tvert imot kan frokosten være både sunn og næringsrik, i tillegg til at den smaker godt.

 

For å gjøre ekstra stas ut av frokostbordet i sommer har vi plukket ut fem deilige og sunne oppskrifter som vil vekke sommerminner for både store og små.

 

Oppskrifter får du her > 

Oppskrifter/Kalde-drikker/Smoothies

Oppskrifter/Omeletter/Omelett-med-cottage-cheese

Oppskrifter/Pannekaker/Bananpannekaker

Oppskrifter/Bakst/Scones/Muesliscones

Oppskrifter/Vafler/Bananvafler

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev