Nyhet
Matnytt Smalhans - Oslos eneste BIB Gourmandrestaurant fyller 10 år helgen 11. - 13. november

Smalhans - Oslos eneste BIB Gourmandrestaurant fyller 10 år helgen 11. - 13. november> Bli med å feire med Mortensgås

Bilde over fra venstre: Tom Victor Gausdal, Anders Bråthen og Even Ramsvik. Foto CF Wesenberg

 

At skikken med å spise gås på mortensmesse er gammel ser vi på primstaven der  St. Martins dag den 11. november er merket med en gås.

 

Det finnes forresten også tegn av en gris på primstaven som skulle vise at et festmåltid skulle lages den dagen. Grunnen til dette med grisen som et alternativ var at på bygdene var gås ikke så utbredt så da kunne man lage svinestek istedenfor.

Men i byene var dette en stor høytid, gåsa skulle pryde bordet og man skulle spise både fett og godt. Dette skulle være et skikkelig etegilde.

 

Så tradisjonen tro inviterer Smalhans til Mortensgås og feirer samtidig sitt 10 års jubileum!!

 

Smalhans har hatt utmerkelsen Bib Gourmand siden 2015 og er Oslos eneste Bib Gourmand-restaurant. Utmerkelsen er en bekreftelse på nettopp det Smalhans har ønsket å være i nå 10 år - et sted der du får gode og rause smaksopplevelser til en billig penge.

 

Når Smalhans feirer sitt 10 års- jubileum helgen 11. - 13. november  kommer både Anders Braathen «aka Hipstakokken» og Tom Victor Gausdal til å være der og lage

Mortensgås, den tradisjonsrike husmannsretten som har blitt servert der i 10 år.

 

 

Foto Anne Anne Valeur

 

Hver dag ellers serverer Smalhans en ny rett til 205 kr per person. Det er rause retter med masse smak, og tradisjonelle oppskrifter laget med en egen vri fra kokkene på kjøkkenet. 

 

Foto Anne Valeur

 

Maten blir servert som deleretter og kan bestilles i den mengden man trenger, enten man er en småbarnsfamilie, en gjeng kollegaer eller om du kommer alene. Ny ukesmeny slippes hver søndagskveld.

 

Du kan bestille her  > 

book.dinnerbooking.com

smalhans@smalhans.no

tel 22 69 60 00

Ullevålsveien 43, 0171 Oslo

 

 

Litt om Smalhans

Smalhans, St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant, har fokusert på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl siden åpningen i 2012.  Dette gjør spisestedet til en perfekt møteplass for de fleste aldersgrupper og anledninger.

 

Smalhans betyr «knapp levemåte» og var inspirasjonen til hvordan Smalhans ble til. For dem betyr dette å finne leverandører som leverer kvalitetsvarer til riktig pris, utnytte råvarene til det fulle og egentlig se verdien i noe som andre ser på som verdiløst. De elsker å finne nye måter å bruke naturens vakre produkter på og på denne måten holde seg relevante i den fantastiske bransjen de jobber i.

 

 

I 2015 var de så heldige at Michelin-guiden skjenket dem utmerkelsen «Bib Gourmand» som står for akkurat det de har jobbet med siden oppstarten i 2012, altså å servere gode og smaksrike opplevelser til en billig penge.

 

I dag drives kjøkkenet av Mads Ekrheim og restauranten av Gabriella Tamayo. Smalhans byr på 3 ulike konsepter i løpet av dagen; enkel lunsj, dagens husmann - en enkelt rett som oftest deles på bordet, og vårt kveldskonsept med et par set-menyer.

Smalhans  ønsker alle velkommen inn i  sin verden av mat og drikke.

 

Bib Gourmand 

Michelin-stjernene er høyt ansette verden over, men ofte kan dette være restauranter som er dyre. Siden 1955 har Michelin-guiden også tildelt Bib Gourmand, utmerkelser som går til restauranter som serverer svært god mat til en gunstig pris.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev