Nyhet
Matnytt Smaken av norsk natur

Smaken av norsk natur>

Når du tar en bit av CLOUDBERRY, smaker du på mer enn bare lakris. Du kjenner smaken av norsk natur, fjellturer og skoger. For Francisca Listov- Saabye, Head of Product Development i LAKRIDS BY BÜLOW var det nettopp dette hun ønsket å fange: smaken av Norge.

 

 

 

En lidenskap for lakris

Francisca beskriver det norske lakrismarkedet som lidenskapelig og voksende. "Nordmenn elsker lakris, kanskje ikke den supersalte typen, men de elsker lakris». Samtidig ser hun en spennende utvikling: "Det er et økende fokus på høyere kvalitet i godterimarkedet." TikTok-trender som blant annet Dubai Chocolate og Sour Strawberry påvirker unge nordmenn til hva som blir populære snacksvalg.

 

Inspirasjonen bak CLOUDBERRY

Da LAKRIDS BY BÜLOW sin CREATIVE LAB skulle teste en smak spesielt for det norske markedet, tok hun utgangspunkt i den norske frilufts-kulturen. Gjennom smakspanelet LAKRIDS LOVERS stilte hun panelet et enkelt spørsmål: Hva er smaken av Norge?

Svaret var klart – multer. Dermed startet en reise for å forene multenes karakteristiske sødme og syrlighet med lakris.

 

Fra norsk natur til en deilig lakriskule

Å jobbe med multer viste seg å være like utfordrende som inspirerende. "Det vanskeligste var å få tak i multene," innrømmer Francisca. Uten tilgang på frysetørkede multer, måtte hun ty til kreative løsninger. En leverandør, som vanligvis leverer råvarer til Michelin-restauranter, plukket multer for henne direkte fra naturen. Deretter ble de tørket i en dehydrator, slik at sjokoladen kunne håndtere dem.

 

"Til slutt falt det naturlig å dekke den søte lakrisen i en karamellisert sjokolade som minner om brunost – og blande med pulver fra de bærene," forteller hun.

 

Resultatet? En lakrisopplevelse som ikke bare smaker godt, men også forteller en historie om norsk tradisjon.

 

 

Håndverk og kvalitet

LAKRIDS BY BÜLOWs lakrisproduksjon skjer rett utenfor København, hvor både sjokolade og lakris lages fra bunnen av. "Vi bruker rismel, melasse og rått lakrispulver som base," forteller Francisca. Lakrisen utgjør kjernen, som deretter overtrekkes med sjokolade og en rekke godsaker – alt fra fruktpulver til karamellbiter. Denne kompromissløse tilnærmingen til kvalitet gjør hver bit av CLOUDBERRY til en unik opplevelse.

 

Tanker om fremtiden

Francisca er allerede i gang å tenke ut nye ideer for hvordan hun skal fange smaken av Norge i en lakriskule. "Jeg vil utforske flere norske smaker – slik som alle norske bær," sier hun, før hun avslører en annen mulig ide: "Hva med en lakris overtrukket med melkesjokolade og små sprø biter av mais- snacks? Litt som ‘Smash!’ – det hadde vært kult, ikke sant?"

 

Smaken av norsk natur

Med CLOUDBERRY har Francisca Listov-Saabye fanget noe unikt. Det er ikke bare en ny smak – men et bilde av norsk tradisjon, formidlet gjennom lakris og sjokolade. CLOUDBERRY er en hyllest til både lakriselskere og matentusiaster.

 

Til info: CLOUDBERRY er en «small-batch creation» og er derfor er ikke planlagt for produksjon og salg. Vi i Appetitt har fått muligheten til å få en smaksprøve.

 

 

OM LAKRIDS LOVERS TASTE PANEL

LAKRIDS LOVERS Taste Panel er en engasjerende kundegruppe opprettet for å la Lakrids’ lojale fans være med på å forme fremtidige produkter. Initiativet inviterer kunder til å gi direkte tilbakemelding på smaksprøver, som de mottar med hvert kjøp, ved hjelp av QR-koder på pakken. Målet er å involvere kundene aktivt i utviklingen av nye smaker og produkter.

Fordeler med å delta i panelet:

• Eksklusiv tilgang til begrensede produkter spesielt for LAKRIDS

LOVERS.

• Muligheter til å delta på spesielle arrangementer og

fabrikkopplevelser.

• Gratis smaksprøver med hvert kjøp.

• Tilgang til spennende konkurranser og premier.

 

Dette gir Lakrids-fans en unik mulighet til å påvirke merkevarens retning og produkter samtidig som de får eksklusive fordeler.

 

OM LAKRIDS BY BÜLOW 

LAKRIDS BY BÜLOW er et internasjonalt konfektmerke som tilbyr produkter basert på innovative kombinasjoner av lakris og sjokolade, grunnlagt på den danske øya Bornholm i juli 2007. Gjennom fantastiske smakskombinasjoner og smakfullt design har LAKRIDS BY BÜLOW på kort tid blitt en av danskenes favorittmerker. LAKRIDS BY BÜLOW har for øyeblikket egne butikker i Danmark, Sverige, Norge, Finland, De forente arabiske emirater og Tyskland, og produktene selges gjennom nesten 2 000 forhandlere i 35 land.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev