Litt ekstra tid til å lage frokost i vinterferien? Med baked oats får du en mettende og smaksrik frokost som du kan variere akkurat som du vil.
Brødskiver og frokostblanding er rask frokost som hører hverdagen til. Men i helger og ferier kan det kanskje være deilig å diske opp med noe nytt? En trend som mange er blitt interessert i nå, er baked oats – en smakfull blanding basert på havregryn som stekes i ovnen, og passer perfekt til morgener der du kan kose deg litt ekstra ved frokostbordet.
- Dette er jo en litt annerledes og fristende frokost, som ikke er så langt unna den mer hverdagslige havregrøten når det gjelder næringsinnhold, men med smakskombinasjoner og fremgangsmåte som minner mer om en dessert, forteller MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.
Det er ikke så mye innsats som må gjøres på morgenkvisten, før retten godgjør seg i ovnen helt på egen hånd. Og smakene kan du variere nærmest i det uendelige:
- Her kan du velge ingredienser som er sunne og gode, og som i kombinasjon gjør litt ekstra utav seg, sier Hansen, og foreslår peanøttsmør og bringebær, blåbær, eller appelsin og karamell. Og ønsker du en litt ekstra “dessertfeeling” på frokosten, er nøtter og sjokolade alltid en herlig kombinasjon.
- Serverer du dette til frokost i vinterferien, får du både i pose og sekk – en spennende og god frokost, som gir det energien du trenger for en lang skitur!