Matnytt Slik imponerer du med grillingen

Slik imponerer du med grillingen>

Sommermaten tas til et nytt nivå når du gir mer plass til grønnsakene på grillen. - Grill en regnbue av grønnsaker. Det er ingen kunst foruten enkel matmagi, sier kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

 

Gode råvarer er trendy og samtidig gir de et grønt løft til måltidet. Grillsesongen blir bedre med farger og smaker fra sesongens knasende sprø grønnsaker.

 

 

 

Imponer med mer grønt på grillen

Undersøkelsen fra Norstat (05/22), på oppdrag av OFG, viser at det grilles mest løk og paprika. Ungdom og unge voksne griller gjerne squash eller asparges. Det er som oftest husstandene med høy inntekt som velger grønnsaker på grillen.

 

- Flere kan med fordel grille mer av det grønne. Kinakål, nykål og småtomater er blant mine favoritter nå på sommeren, sier Gulbrandsen og oppfordrer de fleste til å la grønnsakene få mer plass.

 

- Balanser sommermåltidet med grillede fargerike grønnsaker. Frukt og grønnsaker smaker ekstra godt når de grilles, sier Gulbrandsen.

 

 

 

Grønnsaker + grill = Sant

Det er ikke bare kjøtt, fisk eller kylling som er godt å legge på grillen. Grønnsakssmaken og -fargen blir ekstra saftig og god ved grilling. Enklere blir det ikke å lage et godt grillmåltid i sommervarmen.

 

- Grillede grønnsaker kan like gjerne være hovedrett som tilbehør til sommermaten, sier Gulbrandsen og legger til at det kun er din egen fantasi som legger grenser for hvilke grønnsaker du kan grille.

 

 

 

- Vær raus med grønnsaksbitene, det ser lekkert ut og gir god smak. Velger du å lage grønnsaksspyd så må du få med disse grønnsakene; Squash, aubergine, løk, mais, paprika, små nypoteter og sjampinjong er et «must» på grillspydet.

 

 

 

Her finner du oppskrifter > 

 

frukt.no/oppskrifter/nykal-pa-grillen

 

frukt.no/oppskrifter/grillspyd-med-cherrytomater

 

frukt.no/oppskrifter/grillede-smatomater

 

frukt.no/oppskrifter/grillet-hjertesalat-med-ristede-kapers

 

frukt.no/oppskrifter/grillet-kinakal

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev