Matnytt Ingrid Espelid Hovig Matkulturpris

Ingrid Espelid Hovig Matkulturpris> Årets Lokalmatfyrtårn skal kåres

33 kandidater fra hele landet er foreslått som verdige tittelen: Årets fyrtårn for lokalmat. Det er årets tema for Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. 

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I 2016 deles Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ut for 23. gang.

Årets tema har vært:

- Fyrtårn for lokalmat og drikke - med vekt på formidling og kunnskapsdeling. Og fagjuryen skulle dermed rett og slett finne en kandidat verdig tittelen Årets lokalmatfyrtårn.

- Det var forbausende mange flotte og verdige kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016. Bak hvert prosjekt ligger mye kunnskap, hardt arbeid og sikkert også en god porsjon tålmodighet, sier styreleder Liv Gregersen Kongsten, og fortsetter;

- Jeg er imponert over den store bredden, mangfoldet og ikke minst den unike interessen mange har bidratt med for å gjøre lokalmat tilgjengelig for folk flest.

Det var foreslått kandidater fra hele Norge, noe som viser at interessen for lokalmat er landsdekkende. Kandidatene hadde varierende bakgrunn og spenner over et stort, varierende og spennende arbeidsfelt.

Fagjuryen skal nå velge ut 5 kandidater som går videre til finalen. Så kåres vinneren under Matmerks Fagdag Norsk Mat den 27. oktober. Prisen består av et diplom og et stipend på 30 000 kroner.

 

Nominerte til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016: 

1. Aina Bartmann, Bondens Marked/Oikos

2. Anne Karine Statle, Lofotenmat

3. Arve Serigstad, matkurs og kokebokforfatter

4. Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri

5. Bent Åge Rustaden, Tårnhuset i Kolbotn

6. Berit Nordstrand, lege og forfatter/foredragsholder

7. Bernt Bucher Johannesen, Hanen

8. Bjørn Erik Vangen, Fosen Mat

9. Daniel Skjeldam, Adm.dir i Hurtigruten

10. Eivind Haalien, Norgesgruppen

11. Elsa Rønnevig, forfatter og foredragsholder

12. Espen Aronsen, Aron Mat

13. Espen Holmboe Bang, Maemo i Oslo

14. Gunnar Nagel Dahl, Matattachè i Hordaland

15. Halvor Hansen, Halvors Tradisjonsfisk

16. Heidi Bjerkan, Credo Restaurant i Trondheim

17. Inge Johnsen, LianTunet og Lian Restaurant i Trondheim

18. Inger Rosenfeldt, Den Blinde Ku

19. Ingulf Galåen, Røros Mat og Galåvolden Gård

20. Johnny Trasti, Trasti og Trine

21. Kari Støfringsdal, husstellærer og matformidler

22. Lars Erik Vesterdal, NordØst og tidligere Rica Nidelven

23. Lars Sponheim, Fylkesmann i Hordaland og tidligere Landbruksminister

24. Marius Egge, Egge Gård

25. Mikael Forselius, Røros Hotell og Røros Mat

26. Nils Noraker, Noraker Rakfisk

27. Olav Lie Nilsen, Thorbjørnrud Hotell/Øvre Kjekshus Gård

28. Per A. Borglund, Mat fra Norge

29. Petter Wahl Sekne, Fra Bonden til Kokken

30. Roar Svenning, Stokkøya

31. Svein Jæger Hanssen, Meyergården i Mo i Rana

32. Tom Victor Gausdal, Strand Restaurant i Bærum

33. Vigdis Bolås, Oi Trøndersk Mat og Drikke

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev