Matnytt Eik Servering

Eik Servering > Sawan og Brasserie Ouest

Etter kunngjøringen om sikringen av 850 millioner kroner i vekstkapital for litt over en måned siden, fortsetter EIK Servering å vokse raskt. Denne måneden har gruppen allerede kjøpt R.E.N Group og Heim Gruppen. Nå legges også Frogner-favorittene Sawan og Brasserie Ouest til porteføljen.

 

Disse to restaurantene er kjent for å være populære blant de som søker etter et mer luksuriøst restauranttilbud. Med et høyt belegg og sterk økonomi, bidrar de med en kombinert omsetning på omtrent 76 millioner (eks. mva) og betydelig lønnsomhet til EIK Serverings allerede imponerende portefølje.

 

Erlend Karlseng, Styreleder i EIK Servering, sa om oppkjøpet: "I EIK Servering leter vi alltid etter de sterkeste konseptene med de beste menneskene. Både Sawan og Brasserie Ouest representerer toppklasse, og vi er ekstremt glade for å inkludere dem i vår voksende familie."

 

Konsernsjef Maria Aas Eng la til: "Vår ambisjon er å tilby enestående restaurantopplevelser for alle nordmenn. Med mange eksisterende konsepter som appellerer til den generelle befolkningen, er det spennende å styrke vår posisjon i high-end-segmentet."

 

Erik Pedersen, som er daglig leder og den største eieren av begge restaurantene, kommenterte salget med entusiasme: "Å være en del av en større gruppering gir økt styrke og . EIK Servering tilbyr  kombinasjonen av finansiell styrke og dyktige folk som vi mener kan skape en samlet og forsterket restaurantbransje. Vi måtte rett og slett bli en del av dette." «Helt enig i at dette var riktig timing for en sammenslåing av våre virksomheter, og særdeles viktig for oss at begge restaurantene skal fortsette sin drift og konsept som tidligere», supplerer styreleder og aksjonær Harald Perskaas.

 

Mens Pedersen og de andre aksjonærene i Sawan og Brasserie Ouest selger seg ut av restaurantene, er de fortsatt engasjerte i fremtiden for bransjen og i disse to restaurantene, da de reinvesterer og blir aksjonærer i EIK Servering. Begge restauranter vil driftes som før og vil ikke påvirkes av det nye eierskapet, da både restaurantsjef Jonas Rohden, restaurantsjef William Ho på Sawan og daglig leder Erik Pedersen fortsetter i sine roller

 

Muligheten for å drifte som før var et avgjørende poeng for aksjonær og restaurantsjef i Sawan, William Ho: «Vi har lagt mye tid og ressurser i å bygge et konsept som vi vet publikum setter pris på. At Sawan og Brasserie Ouest bevarer sin identitet og sitt konsept har vært svært viktig for oss».

 

Aksjonær og restaurantsjef  i Brasserie Ouest,  Jonas Rohden er enig: «Dette oppkjøpet handler ikke om å endre på en oppskrift som allerede fungerer. Dette handler om å gi oss administrativ avlastning, så vi kan gjøre det vi er aller best på: å skape gode restaurantopplevelser».

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev