1 brytebrød
100 g feta, smuldret
30 g parmesan, revet
15 g fersk persille, hakket
15 g gressløk, finhakket
1 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts malt svart pepper
500 g siktet hvetemel
7 g tørket gjær
1 ts finkornet sukker (caster sugar)
2 ts salt
3 ss ekstra virgin olivenolje
320 g vann
70 g soltørkede tomater, grovhakket
1 egg, vispet
Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.
Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet. Finn frem bakebollen og montér eltekrok.
Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate.
Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25x35 cm i størrelse. Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen.
Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten.
Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort).
La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm.
Sjekk kenwoodworld.no for flere spennende og inspirerende oppskrifter.