Nyhet
Matnytt Saftig og luftig brytebrød

Saftig og luftig brytebrød> Bak brytebrød med feta-, urte- og soltørkede tomater

1 brytebrød

100 g feta, smuldret

30 g parmesan, revet

15 g fersk persille, hakket

15 g gressløk, finhakket

1 ss ekstra virgin olivenolje

1 ts malt svart pepper

500 g siktet hvetemel

7 g tørket gjær

1 ts finkornet sukker (caster sugar)

2 ts salt

3 ss ekstra virgin olivenolje

320 g vann

70 g soltørkede tomater, grovhakket

1 egg, vispet

 

Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.

Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet. Finn frem bakebollen og montér eltekrok.

 

Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate.

 

Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25x35 cm i størrelse. Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen.

 

Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten.

 

Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort).

 

La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm.

 

 

Sjekk kenwoodworld.no for flere spennende og inspirerende oppskrifter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev