Matnytt Ryfylke Bakeri og Konditori er Årets Bakeri 2021

Ryfylke Bakeri og Konditori er Årets Bakeri 2021>

Ryfylke Bakeri og Konditori er kåret til Årets Bakeri 2021. Bakeriet på Jørpeland vant kåringen i sterk konkurranse med 18 andre bakerier fra hele landet.

 

Det er fjerde gang Årets Bakeri kåres i Norge. Tidligere vinnere er Edgars Bakeri i Mandal, Elda Bakeri i Sandnes og Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn. Bak konkurransen står Baker- og Konditorbransjens Landsforening. 19 nominerte bedrifter har i år kjempet om årets tittel.

 

 

Fokus på fagkompetanse

Kåringen av Årets bakeri 2021 har tatt utgangspunkt i bakeriets sammensatte fagkompetanse og hvordan det enkelte bakeri jobber og engasjerer seg for å utvikle fagkompetansen. Som et ledd i dette har tre finalister blitt besøkt og presentert gjennom media som grunnlag for bransjens egen mulighet til å stemme på sin favoritt av finalistene.

 

Prisen ble delt ut i vinnerbakeriet fredag med bakeriorganisasjonens ledelse og Strand kommunes varaordfører tilstede.

 

 

Rørt vinner

Det var en tydelig rørt Gunvor Fiske som mottok prisen.

 

– Dette betyr utrolig mye for oss og jeg vil rette en stor takk til en fantastisk gjeng med ansatte og trofaste kunder som har backet oss under hele pandemien. Dette ble en helt fantastikk dag, sa en rørt og glad Gunvor Fiskå like etter utdelingen.

 

 

Derfor vant Ryfylke Bakeri og Konditori

I juryens begrunnelse heter det følgende:

Det var ikke noe enkelt valg å kåre årets vinner. Likevel ser vi at kandidaten utmerker seg med et kontinuerlig fokus over lang tid som går på å utvikle fagkompetanse i alle ledd i hele bakeriet.

 

Bakeriet har siden 1994 utdannet 21 bakere og konditorer, og alle ansatte i produksjonen har svennebrev i dag. I tillegg har bakeriet to faglærte kokker og har nå også en lærling innenfor butikkfaget. Å ta imot praksiselever er en selvfølge, og bakeriet er også opptatt av å være en arbeidsplass for skoleungdom. De er fremtidens ansatte i bransjen!

 

Daglig leder uttrykker følgende: Summen av denne gjengen er helt fantastisk, og vi har et fantastisk miljø.

 

Juryen forstår godt at det skapes et godt arbeidsklima med så ukuelig tro på at fagkompetanse skaper en spennende arbeidshverdag. Det at de ansatte stadig får delta på ulike fagkurs, blir involvert i produktutvikling og engasjeres i ulike konkurranser bidrar også sterkt til dette.

 

I tillegg ser bakeriet nytten av å samarbeide med andre lokale aktører, og er også synlig på regionale arrangement.

 

Dermed kan vi med stolthet si at dette bakeriet jobber på en fremtidsrettet, samfunnsengasjert og bærekraftig måte; tar ansvar for utvikling av fremtidens fagfolk, løfter frem de som trenger god tilrettelegging i arbeidslivet og bidrar lokalt. Bakeriet jobber også for å bli miljøsertifisert.

 

Juryen legger spesielt merke til at i tillegg til å jobbe veldig seriøst og målrettet med utvikling av egen fagkompetanse, bruker også ledelsen tid på å formidle sin kompetanse videre bransjen. Dette er samfunnsengasjement på høyt hold, og vi tror at akkurat dette bakeriet vil være en attraktiv arbeidsplass også i fremtiden.

 

Vinneren av Årets bakeri 2021 har virkelig gjennom sitt store engasjement for fagkompetanse klart å bygge en solid bedrift som nå investerer for fremtidig vekst og utvikling. De bør være et godt eksempel for mange i bransjen! Med dette har vi den glede og ære å kåre Ryfylke Bakeri & Konditori som en verdig vinner av Årets Bakeri 2021. 

 

 

På bildet - Ryfylke Bakeri og Konditori er Årets Bakeri 2021. Direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening delte ut prisen til daglig leder og eier Gunvor Fiskå.

 

 

Disse var nominert og kvalifisert i Årets Bakeri 2021

Bakar Jon (Coop Nordvest), Byrkjelo

Bakerinnen AS, Harstad

Boulangerie M AS, Oslo

Braud Bakeri (Braud Digernes AS), Skodje

Fole Godt Molde AS, Molde

Grim Bakeri & Konditori AS, Kristiansand

Harmoni Håndverksbakeri AS, Porsgrunn

Harstadbotn Bakeri & Konditori AS, Harstad

Hevd (Frati AS), Trondheim

Ikke bare brød, Porsgrunn

Ingelsrud Konditori AS, Magnor

Kolonihagen Bakeri AS, Oslo

Marcussen Eftf. AS, Stokke

Mesterbakeren AS (Avdeling Sem), Sem

Microbakeriet AS, Sandefjord

Ryfylke Bakeri og Konditori AS, Jørpeland

Sirkus Renaa AS, Stavanger

Solung Mat & The Cakemakers (Atico AS), Flisa

W.B. Samson AS, Oslo

 

Juryen har bestått av følgende personer

 

Vigdis Myhre Næsseth, bedriftsrådgiver/daglig leder, Fossekall as (juryleder)

Næsseth har jobbet som bedriftsrådgiver i over 20 år, og har bistått i utallige omstillings- og forbedringsprosesser hos næringsmiddelprodusenter. Hun har spesielt god kunnskap om bakerbransjen etter flere større oppdrag for både store industribakerier og mindre håndverksbakerier de seneste årene.

 

Beret Mette Haga, rådgiver, Innovasjon Norge

Haga har jobbet i næringsmiddelbransjen i over 20 år, og ti år i bakerbransjen med utvikling og kvalitet. Nå jobber hun i Innovasjon Norge, hovedsakelig med vurdering av prosjekter innen matforedling og andre landbruksrelaterte næringer.

 

Hilde Skotland Mortvedt, innovasjonsrådgiver og daglig leder, See New AS

Mortvedt har jobbet som rådgiver for matindustrien siden 1999, først 14 år i Nofima og de siste fem årene som selvstendig næringsdrivende. Hun er gründer av SeeNew As, der hun i dag jobber som innovasjonsrådgiver og daglig leder. Mortvedt kjenner cerealbransjen godt, og hun har spesialkompetanse innen forbrukerinnsikt og matinnovasjon. 

 

Oddbjørn Roksvaag, redaktør Baker og Konditor / Bakeri.net, Vest Vind Media AS

Roksvaag har jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver i Vest Vind Media siden 1991. Han har vært redaktør for Bakeri.net siden 2002 og redaktør for Baker og Konditor siden 2007. I disse årene har han fulgt den norske baker- og konditorbransjen på nært hold.

 

Om Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for norske bakerier og konditorier. Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har ca. 170 medlemsbedrifter (ca. 200 produksjonssteder). (Tall fra 2009). BKLFs medlemsbedrifter er organisert i fem regionale foreninger: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev