Bilde over - rosenkål med bacon og valnøtter
Rosenkål er en anvendelig grønnsak som ikke bare smaker utrolig godt, den er supersunn i tillegg. Hør bare her: Den har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat, vitamin C og kostfiber. Rosenkål er også en kilde til kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
Så det er ingen grunn til ikke å spise rosenkål.
Lun rosenkålsalat
Rosenkålsalaten vår kan du spise til middag med godt brød til, eller som tilbehør til annen mat, f.eks. vilt.
frukt.no/oppskrifter/lun-rosenkalsalat
Rosenkål med bacon og valnøtter
En kjempegod liten smårett som passer godt når du er fysen på noe som smaker. Retten passer også godt som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.
frukt.no/oppskrifter/rosenkal-med-bacon
Småpoteter med rosenkålpuré
Har du smakt puré av rosenkål? Anbefales på det sterkeste. Her har vi lagt en skje puré på halve nykokte poteter.
frukt.no/oppskrifter/smapoteter
Rosenkålsalat med eple, mandler og granateple
Visste du at finsnittet rosenkål er godt egnet i salat? Sammen med sprø epler og en snerten sennepsdressing blir dette en deilig variant med mye smak.
frukt.no/oppskrifter/rosenkalsalat-