Matnytt Rosenkål - for smakens og helsens skyld

Rosenkål - for smakens og helsens skyld>

Bilde over - rosenkål med bacon og valnøtter

 

Rosenkål er en anvendelig grønnsak som ikke bare smaker utrolig godt, den er supersunn i tillegg. Hør bare her: Den har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat, vitamin C og kostfiber. Rosenkål er også en kilde til kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

 

Så det er ingen grunn til ikke å spise rosenkål.

 

 

 

Lun rosenkålsalat

Rosenkålsalaten vår kan du spise til middag med godt brød til, eller som tilbehør til annen mat, f.eks. vilt.

frukt.no/oppskrifter/lun-rosenkalsalat

 

Rosenkål med bacon og valnøtter

En kjempegod liten smårett som passer godt når du er fysen på noe som smaker. Retten passer også godt som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

frukt.no/oppskrifter/rosenkal-med-bacon

 

 

 

Småpoteter med rosenkålpuré

Har du smakt puré av rosenkål? Anbefales på det sterkeste. Her har vi lagt en skje puré på halve nykokte poteter.

frukt.no/oppskrifter/smapoteter

 

 

 

Rosenkålsalat med eple, mandler og granateple

 

Visste du at finsnittet rosenkål er godt egnet i salat? Sammen med sprø epler og en snerten sennepsdressing blir dette en deilig variant med mye smak.

frukt.no/oppskrifter/rosenkalsalat-

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev