FOTO Salmon Eye/John Asle E. Hansen
oktober 2025
Den danske kjøkkensjefen Anika Madsen ved restaurant Iris på Salmon Eye i Hardangerfjorden ble i går tildelt prisen Best Dining Experience 2025 under The Best Chef Awards i Milano.
Prisen hedrer helheten i en matopplevelse, fra smak og kreativitet til atmosfære og gjestereise.
– Jeg er utrolig stolt over denne utmerkelsen. Vi driver en restaurant som bare kan nås med båt, midt ute i fjorden. At gjestene våre reiser langt for å oppleve dette sammen med oss, betyr mye. Denne prisen er en anerkjennelse av hele teamet vårt, sier Anika Madsen.
Restaurant Iris har siden åpningen markert seg som et unikt spisested, kjent for sin spektakulære beliggenhet på den flytende installasjonen Salmon Eye og sitt fokus på holistiske matopplevelser.
Årets Best Chef Awards samlet 783 anerkjente kokker fra 69 land, med over 970 bransjefolk i juryen. I tillegg til hovedprisen som gikk til Rasmus Munk ved Alchemist i København, ble det delt ut spesialpriser til fremragende prestasjoner, der Iris og Madsen fikk prisen for beste dining experience.