I vintermørket er det ingenting som slår en smaksrik, varmende middag med norske råvarer. Parfait av reinsdyr er en eksklusiv og velsmakende rett som kombinerer det beste av vår natur med en moderne vri.
I denne oppskriften deler vi hvordan du kan lage en parfait med saftig reinsdyrkjøtt, perfekt balansert med smakfulle tilbehør som setter prikken over i-en på vinterens festmåltider.
Perfekt Parfait
Parfait er et fransk ord som betyr "perfekt", og er en klassisk rett som kan serveres på mange måter. Tradisjonelt sett refererer parfait til en dessert laget med lag av iskrem, men i denne oppskriften gir vi det et mer salt preg. I dag er det vanlig å bruke parfait som en form for lagdelt rett, både søt og salt. Her serveres reinsdyrkjøttet i lag, sammen med smakfulle elementer som gir en spennende kontrast – en ekte smaksopplevelse.
Reinsdyrkjøtt er magert, smakfullt og fullt av næringsstoffer som jern og protein. Ved å kombinere dette med en perfekt lagd parfait skaper vi en rett som ikke bare fremhever den unike smaken av reinsdyr, men også gir en spennende og moderne vri på tradisjonelle vintermåltider. Parfaiten gir en herlig balanse mellom teksturer og smaker, og er en smakfull måte å feire vinterens beste råvarer på, sier Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein.
Er du klar for å prøve noe nytt og spennende denne vinteren? Følg oppskriften på Parfait av reinsdyr – et smakfullt vintermåltid du sent vil glemme.
Parfait av reinsdyr
Forrett til 4
Hvitvinsreduksjon
1 dl hvitvin
1/2 syrlig grønt
eple, finkuttet
1 sjalottløk, finhakket
250 g reinsdyrskav, halvfryst
1,2 dl kremfløte
1 eggeplomme
1 g salt
1/2 g sort pepper
1/4 g timian
1/4 g fennikelfrø
Forvarm stekeovnen til 80 °C.
Lag hvitvinsreduksjon ved å koke sammen hvitvin, eple og sjalottløk til det nesten er helt tørt, og konsistensen minner om sirup.
Ha reinsdyrskav, hvitvinsreduksjon, eggeplomme og alt krydderet i en foodprosessor og kjør til jevn masse. Tilsett fløten i en tynn stråle mens foodprosessoren går.
Smør inn porsjonsformer med meierismør. Ha massen over i formene.
Lag et vannbad: Sett formene med kjøttblanding over i en dypere form fylt halvveis med varmt vann. Sett inn i stekeovnen på 80 °C i ca. 15–20 minutter, avhengig av størrelsen på formene.
Server retten lun med ristet brød, cornichons (små, franske syltede agurker) og/eller syltede villbær.