Matnytt KOKKELÆRE

KOKKELÆRE > Tom Victor Gausdal lager ramsløkolje

Den er blitt populær den ramsløken, og hvorfor det? 

Mange grunner sikkert men en av dem er at folk synes den smaker godt. Dette er en plante som er blitt brukt i matlagning og folkemedesin i lang tid. Spesielt bladene funker supert i salater, som krydderurt i supper og sammen med grønnsaker som spinat. Løken som hører til hver stengel, har vanligvis bare to løkblader, og begge fortsetter oppover i urtebladsskiver. Blomstene er spiselige og dekorativ og bladene er perfekte til pesto.

Friske ramsløkblader kan oppbevares et par dager i kjøleskap ved å legge dem i en plastpose med noen dråper vann i. Bladene er mye tynnere og dypere grønne enn hos andre løkvekster.  Du finner den i skyggefulle bar- eller Løvskoger og i lavlandet langs kysten fra Østfold til Trøndelag.

Tom Victor lager her en supergrønn ramsløkolje som kan brukes til nesten alt ...

 

 

youtube.com/results?search_query=tom+victor+gausdal

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev