Matnytt Rå dame med «Raw» kaker!

Rå dame med «Raw» kaker!>

Mange trendsettere sverger til den nye Raw food-trenden. Raw food er en kostholdsretning som forfekter rå, ubehandlet mat. 

Ideen er at enzymer, vitaminer, sunne plantestoffer og gunstige bakterier i maten ødelegges av varmebehandling, som derfor bør unngås.

 

Trenden kom til Norge for en tid siden og er kommet for å bli. Flere og flere ønsker seg en bit av den kaka som bare er helt så.  

 

 

 

En av de unge og lovende raw-cakes bakerne er Henriette Brun som lager kaker med genuine smaker og dekorativ design. 

The Plant Makery ble startet av Henriette Brun i Mai 2019, med et stort ønske om å spre mer kunnskap og glede rundt plantebaserte kaker.

 

 

 

 

I dag leverer hun kaker og energibarer til flere kafeer, butikker og restauranter rundt i Oslo. 

 

 

 

 

Hva er raw kaker? 

Raw food trenden kom til Norge for flere år tilbake, og ble raskt populært for sine helsebringende fordeler. 

Raw food er mat og kaker som baserer seg på å bruke ingredienser med så lite varmebehandling som mulig, for at næringsstoffene i råvarene skal bevares. 

 

 

 

Raw kaker har derfor et innehold av råvarer med betydelig næringsstoffer slik som nøtter, friske og tørkede frukter og bær, grønnsaker, kaldpressede oljer og naturlig søtning. 

 

 

 

Hvordan startet det? 

Henriette har studert og jobbet I London I flere år. Hun elsker å gå på kafé for å nyte hjemmelagde bakervarer, og i London fikk hun sitt første innblikk i verden av raw kaker.

 

“Det var så befriende å smake kaker som var så gode, og samtidig så sunne! 

 

En liten kakebit inneholdt jo masse næringsstoffer, samtidig som at søtsuget ble tilfredsstilt. For meg var dette revolusjonerende!”. 

 

Derfra begynte bare ballen å rulle. Etterhvert kom hun i kontakt med Amy Lewin, en av verdens dyktigste konditorer som har spesialisert seg på raw kaker og sjokolade laget på kun plantebaserte råvarer. 

 

 

Kreasjonene hennes er så imponerende at du vil nesten ikke tro at alt er sukkerfritt, glutenfritt, melkefritt og plantebasert. 

 

Etter å ha gått flere kurs hos henne, var Henriette klar for å flytte hjem til Norge for å prøve lykken med sin egen bedrift. “

 

-Målet var å bringe med meg hjem all den kreativiteten og de gode smakene jeg hadde lært meg å kjenne i London.

 

Det skulle være enkle produkter med rene, kreative smaker.”

 

I dag er kakene fra The Plant Makery blitt populære rundt om i hele Oslo. 

 

-”Det er så gøy at folk liker kakene jeg lager! "

 

Mange sier det er de beste raw kakene de noen gang har smakt, og det er jo bare utrolig hyggelig å høre! 

Hemmeligheten bak de gode smakene er rett og slett gode råvarer.

 

Kvaliteten på råvarene har alt å si, og jeg brukte derfor lang tid på å fine de beste råvarene som brukes i kakene. 

 

 

 

 

For eksempel så får jeg nydelige kakaoprodukter fra en liten gård i Cornwall I England som har kontakter med bærekraftige kakaoplantasjer i Peru. 

 

Denne kakao smaker bedre enn noen annen kakao jeg har smakt, og hever smakene i alle sjokoladekakevariantene jeg lager. 

 

Litt ekstra jobb er det jo å finne småskala produsenter for forskjellige råvarer, men slik blir det gode kaker av! 

 

Og kundene smaker jo forskjell”. 

 

-”Mitt ønske videre for The Plant Makery er at flere og flere kafeer, butikker og bedrifter skal få interessen opp for raw kake konseptet. 

 

 

 

 

 

Dette er så gode produkter, at jeg håper alle serveringsteder ser viktigheten av å kunne tilby dette alternativet til sine kunder.

 

Mange ønsker jo av forskjellige grunner noe som enten er glutenfritt, fritt for raffinert sukker, som er vegansk, eller bare rett og slett ønsker raw kaker fordi det smaker godt. 

 

Raw kaker er derfor med på å skape mangfold i utvalget på kafeer, restauranter og butikker så man kan tilby gode bakevarer til alle og enhver! 

 

Det er så viktig avslutter Henriette.

 

Email: info@plantmakery.com

www.plantmakery.com

@theplantmakery 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev