Matnytt Populær blant matinfluencere

Populær blant matinfluencere >

Vi snakker selvsagt om brokkolisalat, en trend som har bygget seg opp over noen år nå. En stund var denne typen salat noe av det mest delte blant landets matinfluencere, og nå har det blitt en salat nesten alle har hørt om eller smakt.

 

- Til og med industrien tilbyr ferdige «sett» med brokkolisalat. Det er ikke så rart. Brokkoli, rødløk og pinjekjerner er en deilig kombinasjon. Den er enkel og rask å lage, både som ferdig sett og fra bunnen av. Har du ikke prøvd den før har du noe godt i vente, sierIselin Bogstrand Sagen.

 

 

 

Et sunt valg

Ernæringsrådgiveren mener det er mange gode grunner til å spise mer brokkoli. 

 

- Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har i kostholdet vårt. Den har et enda høyere innhold av vitamin C enn appelsin, har et lavt kaloriinnhold, og er en særdeles god fiberkilde.Fiber regulerer magen og gir økt metthetsfølelse. Det er også en sammenheng mellom et fiberrikt kosthold og en godt sammensatt tarmflora, som har vist seg å være gunstig for immunforsvaret.

 

Hun tilføyer at brokkoli også er en god kilde til B-vitaminet folat, som blant annet er viktig for normal bloddannelse, og til å opprettholde immunsystemets normale funksjon.

 

 

 

Den norske brokkolien er ekstra god

 Norske produsenter er i gang med høstingen. Lange lyse dager og gir lang modningstid og det kjennes på smaken.

 

- Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, den lange modningstiden gir grønnsaker, frukt og bær ekstra god smak, avslutter Bogstrand Sagen.

 

Du finner oppskrifter her >

frukt.no/oppskrifter/brokkolisalat-med-feta-og-bacon

frukt.no/oppskrifter/kremet-brokkolisalat

frukt.no/oppskrifter/ovnsbakt-brokkoli-med-hvitlok-og-sitron

frukt.no/oppskrifter/brokkolisalat-med-bringebar

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev