Matnytt Luganica- Italiensk pølserull

Luganica- Italiensk pølserull> En spiral med knute i hver ende

Luganica er en typisk pølse som du finner nesten overalt i Italia. Det er ganske tynn pølse som du ikke trenger og tvinne men kan lages som en spiral  med knute i hver ende. Den mest kjente Luganica-pølse  kommer fra Monza, hvor den  blir laget av svinekjøtt, kyllingbuljong, brødsmuler og parmesan. 

 Denne oppskriften er uten kyllingbuljong men med hvitvin. Bruk det du liker best. Både kyllingbuljongen og hvitvinen kan simre med laurbærblader og avkjøles før det tilsettes farsen.

Grovmal 2 kg svinekjøtt  sammen med 180 g svinespekk til en farse. Lag en krydderblanding av 2 ts salt, 1ts grovmalt pepper, 2 ts rød pepper eller grønn pepper.

Kna farsen sammen med krydderet, og tilsett en blading av brødsmuler og parmesan, ca 120 g,  sammen med et finhakket hvitløksfedd og spe med ½ kopp tørr hvitvin. Tilsett finhakket salvie, merian og oregano til slutt. Stek en liten testkake forå sjekke om smaken og konsistensen bra.

La farsen hvile kjølig et par timer slik at den får satt seg.

Bruk  70 g smal svinetarm 28/30.  Bruk et pølsehorn og stapp forsiktig. Knyt pølsa med hyssing i begge ender.

Lag en spiral og stek den forsiktig i panna, det egner seg best eller på indirekte ettervarme på grillen.

Denne pølsa bør spises rett etter den er laget da den ikke innholder konserveringsmidler.  Server gjerne med hjemmelaget potetsalat, enten rømme og majonesbasert eller nypoteter i en vinaigrette av hvit balsamicoedikk, rødløk, kapers og urter. 

Du kan fint variere denne oppskriften med andre smaker som rosmarin, mørkt øl, allehånde, finmalte fennikelfrø, cayennepepper, parikapulver, chili, garam masala, gurkemeie og ellers det du liker. Du kan spe med både, hvitvin, kaldt vann og øl.

For fastere farse kan du tilføre potetmel for stivelse, men vær forsiktig med mengden.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev