Jul er pinnekjøttets høytid. Flere og flere av oss går over til å spise pinnekjøtt på selveste julekvelden. Vi nyter det salte, gode fårekjøttet som en del av vår juletradisjon i mye større grad enn for noen år tilbake. Pinnekjøtt kan spises året rundt. Det passer sommer som vinter, er perfekt på grillen som også kan brukes året rundt.
Nå som jula står midt i døra og innkjøpet av pinnekjøtt øker i mengde og bruk, blir det som oftest rester igjen. Når vi først setter i gang med å vanne ut og dampe pinnekjøttet er dette selvsagt helt naturlig. Pinnekjøttsmaken og konsistensen passer til mange andre smaker enn kålrotstappe. Vi har mange spennende retter av og med pinnekjøtt i vår oppskriftsindex det er bare å søke.
Det anbefales ofte å vanne ut pinnekjøttet veldig lenge, 15 timer bør holde for de fleste. Dampingen kan ta fra 3-4 timer med dampovn eller kjele med bjørkepinnen. Et lite stalltips er å legge noen hele pepper i dampvannet, det gir ekstra trøkk på sjyen. Det gledes over pinner i kors!!
La deg inspirerer av alle våre gode oppskrifter på retter og kombinasjoner av og med pinnekjøtt her på appetitt.no. Bruk pinnekjøtt som søkeord >