Gulasj er en ungarsk gryterett med kjøtt av okse eller lam. Retten er forholdsvis sterkt krydret, blant annet med paprika. I Ungarn og Øst-Europa er bruken av paprikapulver svært utbredt og gulasj regnes som Ungarns nasjonalrett. Navnets egentlige betydning er «gjetermat», og bestod av finskåret oksekjøtt i krydret saus. I dag består den av kjøtt, paprika, tomater, poteter, løk, hvitløk og purre. Løk og kjøtt, eventuelt også hvitløk, freses i en kjele. Det tilsettes tomater eller tomatpuré, purre, paprika og buljong slik at det blir tilstrekkelig væske. Det hele kokes opp og skal putre en knapp time. Deretter tilsettes potetstykker som skal koke videre sammen med resten ett kvarter til. Retten er forholdsvis sterkt krydret, blant annet med paprikapulver. Retten serveres med brød, nudler eller makaroni.
Lager du gulasj – bruk paprikapulver fra Ungarn og paprikabøndene fra Szegedi går for å produsere noe av verdens beste paprikapulver. Først sorteres de sterke paprikaene før de soltørkes. Deretter blir frøene og stilken fjernet og paprikaen finmalt. Dette er paprikapulver av svært høy kvalitet. Paprikapulveret er klart til bruk som den er, ingen forberedelser er nødvendig, men gjør gjerne gjerne som de gjør i Ungarn, og løs opp pulveret i fett som olje eller smør først. Server gjerne paprikapulveret i egen skål på bordet slik at man selv kan justere styrken. Ungarsk paprikapulver finnes i flere varianter som røkt og som flak blant annet.
Du kan kjøpe krydder på nett og Krydra.no er en urte - og krydderbutikk som holder til i Arendal. I tillegg til krydder og urter av beste kvalitet, så ønsker de at produktene skal være økologisk dyrket. De leverer også diverse tilsetningsstoffer direkte til forbruker og restauranter nettbutikken sin.

Se utvalget her krydra.no

Her er noen varianter som passer til gulasj:
krydra.no/produkt/paprika-sterk-ungarn
krydra.no/produkt/paprika-sterk-ungarn-flak
Her finner du oppskrift på gulasj :
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott/gulasj