Matnytt Ølakademiets julesaus

Ølakademiets julesaus> en smakfull saus som passer til både ribbe og kalkun...

Ølakademiets julesaus

5 ss smør

5 ss hvetemel

8 dl kjøttkraft eller god buljong

2 epler

2 ts honning

skall og saft fra 1 appelsin

10 svisker

4 nellikspiker

1 ts ingefær

½ ts stjerneanis

1 kanelstang

½ ts malt allehånde

2,5 dl søt juleøl

en klype salt og pepper

 

Smelt smør og tilsett hvetemel når smøret starter å brune. Rør hele tiden. Brun jevningen til den får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong og rør godt mellom hver gang du sper. Tilsett øl, krydder, eple, appelsin og honning. La det småputre i ca 30 minutter, jo lengre reduksjon – jo sterkere smak. Spe med litt øl om den blir for tykk. Sil av og smak til med salt og pepper. Ønsker du er mørkere saus kan du tilsette litt sukkerkulør.   

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev