Nyhet
Matnytt Ny prestisjefull internasjonal restaurantguide med 130 norske restauranter

Ny prestisjefull internasjonal restaurantguide med 130 norske restauranter>

Falstaff Magazine lanserer sin første norske restaurantguide med Re-Naa og Maaemo på toppen, tett fulgt av Kontrast, Hot Shop, Mirabelle, Hermetikken og Speilsalen. Hele syv restauranter har fått fire gafler. 130 restauranter fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord er vurdert og inkludert på denne unike landsomfattende listen.

 

 

Falstaff er det største forlaget innen kulinariske publikasjoner i Østerrike, Tyskland og Sveits, med over 82 000 faste abonnenter, og tilbyr flere gastronomiguider og annet digitalt innhold. Norge er det trettende landet som nå får sin egen guide i Falstaffs univers. En av forlagets spesialiteter er å tilby pålitelig restaurant-, vin- og hotellkritikk, samt redaksjonelt kulinarisk innhold fra landene de dekker med sine lister.

 

Den norske listen blir del av Falstaff Nordic Restaurant Guide. Norge er også landet med høyest antall restauranter i førsteutgaven. Guidene bygger på kriteriene mat, service, drikke og atmosfære, med vinlisten som en viktig faktor. Restaurantene tildeles en til fire gafler avhengig av poeng, og de norske restaurantene fordeler seg på følgende måte:

 

80–84 poeng, en gaffel:         28 norske spisesteder

85–89 poeng, to gafler:          70 norske spisesteder

90–94 poeng, tre gafler:         25 norske spisesteder

95–100 poeng, fire gafler:       7 norske spisesteder

 

- Den norske restaurantscenen er for tiden en av de mest interessante og lovende. Innovativ, full av kreativitet og med et sterkt fokus på bærekraft. Derfor retter vi vårt kulinariske søkelys mot Norge med vårt velprøvde vurderingssystem, sier Wolfgang Rosam, forlagsdirektør i Falstaff.

 

Denne første utgaven omfatter 130 restauranter, som alle har fått 80 poeng eller mer. Listen er satt sammen Falstaff og en nøye utvalgt jury av testere. Etter lansering kan også medlemmer av Falstaff Gourmet Club stemme, slik at deres vurderinger påvirker neste års guide.

 

- Vi er glade for å kunne anbefale hele 130 norske restauranter i førsteutgaven, og ser frem til å fortsette å utforske landets restaurantscene videre i 2024 og i årene som kommer, avslutter Wolfgang Rosam.

 

Falstaff Nordic Restaurant Guide Norway publiseres på engelsk og tysk på > falstaff.com

Direkte link til norsk utgave her > falstaff.com/en/news/restaurant-guide

 

Om Falstaff

Falstaff ble grunnlagt i 1980 som et vinmagasin i Østerrike og er nå en ledende medieplattform i tysktalende Europa med publikasjoner i Tyskland, Østerrike og Sveits. Falstaffs trykte og digitale magasiner gjør det til det største vin-, mat- og reisemagasinet i regionen, med til sammen nær 10 millioner årlige visninger når sosiale medier inkluderes.

 

Falstaff International er forlagets engelskspråklige publisering. falstaff.com er en internasjonal portal for vin, mat og reise, og engasjerer sitt publikum med et ukentlig nyhetsbrev og sin egen Falstaff Gourmet Club. Den trykte utgaven av det kvartalsvise Falstaff Magazine har et opplag på nær 150 000 eksemplarer, og blir distribuert via utvalgte kiosker i over 40 land og til bransjeinnsidere som verdens beste restauranter, store vinbarer og hoteller.

 

Falstaff International redigeres i London, England og ved hovedkontoret i Wien, Østerrike. Det har også kontorer i München, Tyskland

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev