Nyhet
Matnytt Ny krydderblanding fra Krydra

Ny krydderblanding fra Krydra>

Krydra lanserer en ny blanding grillkrydder som kan brukes hele året rundt uten at du behøver å fyre opp grillen. Krydra Koreansk grillkrydder er en krydderbase for utallige Koreansk inspirerte retter. Produktet er uten salt, søtning, og Inneholder bare ingredienser fra kontrollert økologisk jordbruk: Chili, røkt paprika (søt paprika, røyk), hvitløk, spisskummen, nype, svart pepper, ingefær, stjerneanis.

 

 

Nedenfor finner du litt inspirasjon til hvordan du kan bruke denne nye krydderblandingen, og ikke minst tilpasse den til "Magisk Koreansk dryss".

 

Koreanskinspirert grillsaus

Koreansk grillsaus, en enkel hjemmelaget klebrig saus, dippsaus eller marinade for et bredt spekter av ting som biff, kylling, svinekjøtt eller grønnsaker. Du kan også bruke denne søte og krydra sausen til kyllingvinger, taco, ribbe, smørbrød og mer!

 

2 ss Koreansk grillkrydder

2,5 dl soyasaus

1,8 dl brunt sukker

1 stk pære (helst asiatisk, alternativ til pære kan være et eple)

1 ss riseddik

1 ts ristet sesamolje

Del opp pæren eller eplet i mindre biter.

Ha alt i en blender og kjør til puré. Ha puréen i en kjele og kok opp under omrøring. Tilsett 1 ss tapioka eller maisstivelse under omrøring, og la småkoke i ca. 5 min.

 

Tips. Det er  mye soyasaus i oppskriften så man kan med fordel bruke soyasaus med lite salt.

La avkjøle og oppbevar i et glass med lokk i kjøleskap i ca. 1 uke

 

 

Koreanskinspirert ribbe

Som regel blir det litt rester etter juleribba. Hva med å teste ut en Koreanskinspirert vri?

 

Lag Koreansk grillsaus som beskrevet over.

Kok ris etter anvisningen på pakken.

Skjær ribben i skiver.

Stek skivene på middels til høy varme i en stekepanne. Stek litt av gangen slik at ingen skiver ligger oppå hverandre. Hell av fett hvis det samles for mye i pannen underveis.

Legg de ferdigstekte ribbeskivene til side og tørk av pannen.

Sett pannen tilbake på platen, skru ned varmen til lav og hell i sausen.

Når den begynner å boble litt – ha i ribben igjen og vend den i sausen.

I et salatblad, ha litt ris, en skive ribbe eller to, litt vårløk og noen ristede sesamfrø, og nyt!

 

 

Koreansk (BBQ) grillkrydder uten salt, fra kontrollert økologisk jordbruk. Fullpakket med fruktig og varme chilismaker og noter av ingefær, er denne krydderblandingen deilig på nesten alt. Prøv på biff, kylling, grillet tofu, svinekjøtt eller grønnsaker.

 

Du kan bestille koreansk grillkrydder her > 

krydra.no/produkt/koreansk-grillkrydder-okologisk

 

Du kan kjøpe krydder på nett og Krydra.no er en urte - og krydderbutikk som holder til i Arendal. I tillegg til krydder og urter av beste kvalitet, så ønsker de at produktene skal være økologisk dyrket. De leverer også diverse tilsetningsstoffer direkte til forbruker og restauranter nettbutikken sin.

Se hele utvalget her > 

krydra.no

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev