Vaag Seafood har vunnet den europeiske prestisjeprisen for sine banebrytende produkter av kongekrabbe og sjøkreps.
-Dette er en bekreftelse på at vi har lykkes. Vi er utrolig stolte over den positive mottakelse våre produkter har fått etter bare fem måneder på markedet, sier Harald Dahl.
Han er grunnlegger og daglig leder i Futurum Seafood AS, som eier VAAG Seafood.
-Norge har noe av verdens beste sjømat. Med fokus på premium kvalitet og dagsferskt, lokalt produsert råstoff,
kan vi tilby verden noen av de beste produktene i denne kategorien, legger han til.
Vant sjømatkategorien
Prisen blir overrakt under SIAL-messen, en av verdens ledende arenaer for matindustrien, hvor over 1,800 produsenter konkurrerte om de mest prestisjefylte prisene. Messen som samler over 7 000 utstillere og 285 000 besøkende, er en global scene for innovasjon og nye trender i matbransjen.
Vaag Seafood, eid av Futurum Seafood AS, får prisen for sine nylig lanserte produkter, rå og ferdig renset kongekrabbe og sjøkreps uten skall og bein. Selskapet har utviklet en revolusjonerende metode som renser skalldyrene uten koking eller bruk av tilsetningsstoffer.
Juryens begrunnelse
Dette er rå, renset skalldyr gjort tilgjengelig og praktisk. Med en egen teknikk fjernes bein og skall som kan være til hinder for å spise skalldyr. Med en «high-end» smart transparent og «ready to eat» forpakning gjør den seg godt ved siden av annen sjømat i fiskedisken, som en ny etterspurt kategori. Metoden legger også til rette for gode arbeidsplasser med et sosialt fokus.
Sikter mot internasjonal vekst
Vaag Seafood har som mål å posisjonere seg som en verdensledende aktør innen norsk sjømat.
Tidligere kongekrabbefisker, og nå COO i VAAG Seafood Kjell Olav Rugset, har vært sentral i arbeidet med å utvikle produktene sammen med Dahl. Også han er glad over prisen.
-Endelig!, dette er helt fantastisk! Nå har vi lykkes i å vise at det er mulig å lage rå, fryst kongekrabbe som er renset. Dette har vi jobbet lenge for å få til sier han stolt.
Rugseth har årevis jobbet for å gjøre skalldyr, og spesielt kongekrabbe, mer tilgjengelig for forbrukere og restauranter. I tillegg er han opptatt av bærekraftig utvikling og innovative metoder for å utnytte hele dyret på en skånsom måte.
Får ros av sjømatrådet
-Det er fantastisk at et norsk selskap stikker av med innovasjonsprisen for sjømat på verdens største matmesse.
-Vi vil gratulere hele gjengen i VAAG Seafood med prisen! Historien til Kjell og Harald er et godt eksempel på noe av det som gjør Norge til en stor sjømatnasjon – evnen til å levere kvalitet gjennom godt håndverk, og evnen til å se nye muligheter.» sier. Sigrid Louise Philippart, Sjømatrådet, Paris
Den 19. oktober reiser både Kjell-Olav Rugset og Harald Dahl til Paris for å motta denne prestisjefylte prisen.
VAAG KONGEKRABBE
Vi er stolte av å kunne presentere en sjelden delikatesse – rå kongekrabbe, helt uten skall og ben.
Dette er havets juvel. Snøhvitt kjøtt med røde striper og en søt, mild smak som ofte sammenlignes med hummer.
Krabben er høstet på bærekraftig vis - hver og en nøye utvalgt, renset og tilberedt for hånd. Krabben blir superfryst for å bevare råvarens dagsferske smak og konsistens.
VAAG kongekrabbe kommer fra uberørte farvann i Finnmark, like ved Nordkapp.
VAAG KVEITE
Havets dronning og av mange ansett som den råeste fisken i havet. I motsetning til vanlig praksis lar vi ikke kveiten modnes i mer enn to dager før den fileteres – dermed forhindrer vi at fett absorberes inn i kjøttet, noe som kan gi en ubehagelig fiskesmak. På denne måten kan vi alltid garantere en kveite som er naturlig søt og mild.
VAAG kveite er fanget av lokale fiskere i og rundt Henningsvær – folk som har fisket etter kveite i generasjoner.
VAAG SKREI
En hvit, lett og mager fisk med delikat, silkemyk smak. Skreien kommer Vesterålen og Lofoten fra Barentshavet og er tilgjengelig fra midten av januar til midten av april.
VAAG skrei fanges av lokale fiskere og blir filetert, pakket og superfryst samme dag som den kommer opp av havet – resultatet er en fisk med usedvanlig fersk smak og konsistens.
Få mer informasjon her >
vaagseafood.no/no