Matnytt Norske råvarer, europeisk gastronomi

Norske råvarer, europeisk gastronomi>

Med Europas tøffeste kokkekonkurranse på hjemmebane, gleder hele det norske matmiljøet seg over at det er valgt ut så mange gode norske råvarer. Fiskeri og havminister Cecilie Myrseth oppsummerer det slik:

 

– Valget av norske råvarer til Bocuse d’Or Europe er en fjær i hatten til våre fantastiske norske matprodusenter, sier ministeren, og påpeker at hun likevel ikke er overrasket over valget, særlig sjømaten.

 

Vinner av Bocuse d’Or 2009, Geir Skeie, som leder foreningen ‘Det Norske Bocuse-akademiet’ og er president for Bocuse d’Or Europe 2024, fremhever at disse valgene gir norsk mat en tydelig identitet overfor verden, og at det blir spennende å se hvordan de ulike konkurrentene løser råvareutfordringene i sin gastronomi i mars i Trondheim.

 

– Dette er urnorske råvarer som viser både mangfold og tradisjoner, til havs og på land, samtidig som Europas ledende kokker vil vise oss hvordan de velger å jobbe med våre norske råvarer, sier Geir Skeie.

 

 

Norsk reinkjøtt eksporteres i liten grad, og for å løse oppgaven med å nå alle 20 land ble det inngått et samarbeid med Lerøy slik at produktene kan distribueres gjennom Lerøys finmaskede europeiske distribusjonsnettverk.

– Selv om vårt fokus er norske sjømat, tar vi gjerne denne for laget her hjemme. Vi vet, etter mange år som partner til Bocuse d’Or Norge, hvor viktig det er at alle kandidater har god og lik tilgang til råvarene. Og så er det selvsagt kjekt for oss å møte alle disse dyktige kokkene før de kommer til Trondheim, sier Elin Johnsen, salgs- og markedssjef i Lerøy Sjømatgruppen.

Bocuse d’Or Europe på hjemmebane

Foto Berre Foto Berre

 Bocuse d’Or Europe  ble arrangert 19.- 20. mars i Trondheim på hjemmebane for Håvard Werkland. Werkland bor i Trondheim, og kommer opprinnelig fra Kyrksæterøra i Trøndelag og han og hans team fikk bronseplass og dermed er norge videre til finalen i Bocuse d`Or i Lyon i 2025

Tallerkenrett - Håvard Wekland 

Reinsdyr med plomme, svart pepper, spirer, løkblomster, morkel fylt med reinsdyrtunge, kjørvel,  kremet hvit asparges, syltede neper, hageurter og braisert reinsdyrskank med Akevitt, potet, kål, tyttebær II

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev