En airfryer er et smart hjelpemiddel på kjøkkenet, fordi den tar seg av matlagingen uten at du må passe på. Airfryers kan brukes til å steke, grille, riste blant annet.
Den gjør matlagingen rask og enkel, og er perfekt for deg som digger crunchy mat med lite fett. Hvis du liker å lage mat hjemme og få tips for å lage sunne og kjempegode måltider er airfryer noe for deg.
Simen K. Vatne har tatt for seg nettopp dette området innenfor matlagningen og laget en kokebok med retter laget av norske råvarer og ut fra norske matvaner.
Kokeboka «Norsk mat med airfryer» inneholder airfryer-oppskrifter på alt fra tradisjonsmat til hverdagsmat. Boka er delt inn etter kjøttretter, sjømat, fugl, grønnsaker, gjærbakst, kaker og søtsaker.
Det mange nok ikke vet, er at med airfryer kontrollerer du lettere temperaturen enn med en stor stekeovn, og den er perfekt til lang- tidssteking av kjøtt, uten å bruke like mye strøm som en vanlig stekeovn. Tips, råd og vink om hvordan du håndterer airfryeren, er også med.
Oppskrifter på saftig brød, sunne rundstykker, perfekt sjokoladefondant, himmelsk eplekake og sprø eplechips kommer side om side med seibiff med løk, fjellørret, sprø andelår, saltbakt sellerirot, gratinerte kamskjell, kjøttkaker, ribbe, pinnekjøtt, langtidsstekt roastbiff, kålruletter og elgkarbonader.
Her er det bare å fordype seg i bruk at et kjøkkenverktøy som kan åpne opp for et sunnere univers. Stikkord som; tidsforbruk, energiforbruk, sunnhet, enkelt, restemat og oppvask blir grundig belyst slik at man rett og slett blir konvertert til å bli en ihuga airfryer- venn! Så boka er både nyttig, inspirerende og imponerende!
Det er den eminente matfotografen Stian Broch som har tatt de fantastiske og innbydende bildene - @matografen.
SIMEN VATNE er matinfluenser, yngste deltaker i MasterChef Norge, og matekspert i Nettavisen. Han er gründer og mat- formidler, og har jobbet spesielt mye med norsk mat.
Han har tidligere gitt ut kokeboka Skikkelig norsk. Han har sin egen krydderserie og eget matprogram på Snapchat.
Han har nå blitt bitt av airfryer-basillen.
Sjekk ut @simenvatne og @matografen
Kagge Forlag as
Pris kr 429,-
kagge.no