Matnytt Norges beste kokk er kåret

Norges beste kokk er kåret> Øyvind Bøe Dalelv er vinneren av NM i kokkekunst

Den tidligere landslagskokken som til daglig jobber på Statholdergaarden hadde med seg commis Runa Kvendseth. Andre plass gikk til Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjøde som til daglig jobber på Brasserie Blanche.

 

Deltakerne representerer store deler av landet, og følgende finalister kom på fjerdeplass:

Lukasz Brekke fra 4service i Bergen

Theodor Breyholtz Ulstein fra restaurant 1877 i Bergen

Daniel Rosvold fra Soria Moria Hotell og konferansesenter

Inge M. Olsen

Runar Helgeland fra Spiseriet i Stavanger

Frida Netland Berge fra Vaaghals i Oslo

Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden i Oslo

Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven

 

Øyvind Bøe Dalelv var suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken.

 

Dommer for konkurransen

Hoved dommer Per Mandrup som kommer fra Danmark / WACS culinary
Plassdommer Anne Dorthe Magnus Ask fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland
4 smaksdommere:
Jan Kåre Johansen fra Kokkenes Mesterlaug Nord Trøndelag
Espen Aunaas  fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug
Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug
Jørn Lie fra Kokkenes Mesterlaug Oslo

 

NM I KOKKEKUNST 2016

MENY

Dovrebrie - Potet & gulrot fra Frosta

Sprø potetlefser med brie fra Dovre

Gressløkemulsjon, syltet gulrot og ristede hasselnøtter

Sherrygastrique

 

Svin Innherred

Grillet svinecarré og pølse med ramsløk

Sortpepperglasert ytrefilet med sprø svor

Brunet blomkålkrem med savoykål og grønnkål

Rødbete fylt med skorsonnerot

Syrlig løk med eple Svinesjy

 

Mørk sjokolade – Bringebær - Jordbær

Valrhona sjokoladeganache

Bringebær fylt med bringebærgelé

Sjokolade “jord” og sitronverbena

sponge cake Iskalde jordbærperler

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev