Den tidligere landslagskokken som til daglig jobber på Statholdergaarden hadde med seg commis Runa Kvendseth. Andre plass gikk til Marius Dragstad Kjeldsrud som til daglig jobber på Søllerød Kro i Danmark. Tredjeplass gikk til Lene Rabben Kjøde som til daglig jobber på Brasserie Blanche.
Deltakerne representerer store deler av landet, og følgende finalister kom på fjerdeplass:
Lukasz Brekke fra 4service i Bergen
Theodor Breyholtz Ulstein fra restaurant 1877 i Bergen
Daniel Rosvold fra Soria Moria Hotell og konferansesenter
Inge M. Olsen
Runar Helgeland fra Spiseriet i Stavanger
Frida Netland Berge fra Vaaghals i Oslo
Øyvind Bøe Dalelv fra Statholdergaarden i Oslo
Martin Trana Flak fra Scandic Nidelven
Øyvind Bøe Dalelv var suverent best og leverte spennende og gode smaker, utsøkt teknikk, ferdigheter på kjøkken.
Dommer for konkurransen
Hoved dommer Per Mandrup som kommer fra Danmark / WACS culinary
Plassdommer Anne Dorthe Magnus Ask fra Kokkenes Mesterlaug Rogaland
4 smaksdommere:
Jan Kåre Johansen fra Kokkenes Mesterlaug Nord Trøndelag
Espen Aunaas fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug
Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug
Jørn Lie fra Kokkenes Mesterlaug Oslo
NM I KOKKEKUNST 2016
MENY
Dovrebrie - Potet & gulrot fra Frosta
Sprø potetlefser med brie fra Dovre
Gressløkemulsjon, syltet gulrot og ristede hasselnøtter
Sherrygastrique
Svin Innherred
Grillet svinecarré og pølse med ramsløk
Sortpepperglasert ytrefilet med sprø svor
Brunet blomkålkrem med savoykål og grønnkål
Rødbete fylt med skorsonnerot
Syrlig løk med eple Svinesjy
Mørk sjokolade – Bringebær - Jordbær
Valrhona sjokoladeganache
Bringebær fylt med bringebærgelé
Sjokolade “jord” og sitronverbena
sponge cake Iskalde jordbærperler