Det norske kokkelandslaget fikk mandag kategorigull i «Junior Chefs Table on fire» i Culinary World Cup 2022.
Under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg konkurreres det i fem kategorier der Junior «Chefs Table on fire» er en av dem. I konkurransen er det fem serveringer til 12 gjester, såkalt fine dining. Her er listen også over alle deltagerne.
Nytt kategorigull
Det ble i dag klart at Norge fikk et nytt kategorigull i VM. Denne gangen for innsatsen i Junior «Chefs Table on fire». Laget består av Benjamin Granerud, Johanna Magdeli Utvær, Robert Haugen, Andreas Enger Fjellheim, Håvard Onsøyen, Christoffer Fallet, Martine Espeland, Jon Erlend Matre og kaptein Tonje Torvanger.
Enda et kategorigull ga god stemning i det norske laget og er et viktig bidrag når poengsummen i alle konkurransene skal danne grunnlaget for hvilket kokkelandslag som er verdens beste. Premieutdelingen er torsdag 1. desember.
Leverte tidenes beste
Aldri har det norske juniorlandslaget levert så bra som da det gjaldt som aller mest.
– Vi har hatt ti store gjennomkjøringer i forkant av VM og aldri levert bedre enn vi gjorde nå i VM, sier en strålende fornøyd visekaptein på juniorlandslaget, Jon Erlend Matre. Han er glad hans lag bidrar til å holde drømmen om et sammenlagt gull i kokke-VM i levende live.
– Vi hadde en god følelse gjennom konkurransen og det var utrolig godt å få bekreftet at vi kan levere på dette nivået. Også gjestene var kjempefornøyde med maten vi serverte. Flere av dem hadde smakt maten på tidligere gjennomkjøringer og fortalte at de smakene vi leverte i VM-konkurransen var de meste noensinne.
– De fantastiske tilbakemeldingene og et kategorigull gir oss en skikkelig boost inn i vår neste konkurranse som er «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» der vi skal servere en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester sier Matre.
Menyen
Menyen besto av varm og kald tapas til forrett, et showfat med piggvar, hummer og laks, tørrmodnet biff til hovedrett og en dessert bestående av blant annet sjokolade og bringebær i ulike varianter.
De Norske Kokkelandslagene har valgt høst som tema for Culinary World Cup 2022. Temaet går igjen i alle lagenes menyer og råvarevalg. De ønsker å fram kvaliteten og leter etter gull i enhver innhøsting av norske råvarer og den særegne smaken som den sene høsten gir de norske råvarene.
Norske prestasjoner i verdensklasse
Culinary World Cup er en av verdens mest kjente gastronomiske konkurranser, konkurransen har blitt arrangert av Vatel Club Luxembourg siden 1972.
Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år og har siden 1978 vært på den internasjonale bransjemessen EXPOGAST i Luxembourg. Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 blir den første i den 50-årige historien med konkurransekategorien CHEFS TABLE. Et svært viktig valg, slik at alle WACS konkurransene for kokkelandslag arrangeres med likt innhold og et riktig valg med tanke på vår tids krav til bærekraft.
De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge, norske kokketalenter til å bli vinnere i noen av verdens mest kjente og betydningsfulle kokkekonkurranser. I
den spede begynnelse ble De Norske Kokkelandslagene ledet av legendariske Paul Schaltenbrand og Arvid Skogset.
Et av de første talentene som oppnådde resultater fra denne tiden var Eivind Helstrøm. Gjennom konkurransens 50-årige historie vant Norge sist i 2006, med Sven Erik Renna som manager og Gunnar Hvarnes som kaptein.
I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt.
Fakta om De Norske Kokkelandslagene
Forberedt, perfeksjonert og trent sammen i mer enn 28.000 timer, på samling hver tredje helg
26 kokker, 3 kapteiner og en manager
Konkurrerer i 5 konkurransekategorier (se konkurranseoversikt under)
Service| Støtte| Transport| Teknisk team 6 personer
Medieteam 4 personer
Norge vant Culinary World Cup siste gang i 2006. Sven Erik Renaa var manager og Gunnar Hvarnes var kaptein.
I 2018 vant Kokkelandslaget og Kokkelandslaget junior begge bronse sammenlagt i Culinary World Cup
Tema – HARVEST – Gull i hver høst & smaker fra sen høst
Kokkelandslaget Community Catering
Inger Renathe Østmo, Kaptein, jobber i Compass Group, fra Lødingen
Grethe W. Rafaelsen, Chef, jobber på UNN i Tromsø, fra Skjervøy
Tore Stalsberg, Chef, jobber på Matimime Hotel Haugesund, fra Åsmarka
Siriyaporn Rithisirikrerg, Chef, jobber på Thon Hotel Lofoten og Svolvær, fra Kabelvåg
Vilde Nistad Strandos, PastryChef, jobber i Mat so klart, fra Gol
Anette Myrhagen, Chef, jobber på Den norske ambassaden i Stockholm, fra Rælingen
Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:
Grethe Waage Rafaelsen
Gates Stalsberg
Vilde Nistad Strandos
Siriyaporn Rithisirikrerg
Anette Myrhagen
Kokkelandslaget junior
Tonje Torvanger, Kaptein, jobber på Statdtholdergaarden, fra Sogndal
Jon Erlend Matre, Visekaptein, jobber for Kulinarisk Akademi,fra Tromsø
Håvard Onsøyen, Chef, jobber på Stock,fra Molde
Martine Espeland, Chef, jobber på Michaels,fra Bryne
Andreas Enger Fjellheim, Chef, jobber på Arakataka,fra Aurskog
Robert Haugen, Chef,jobber på Happolati, fra Bjørkelangen
Benjamin Granerud, Chef, jobber på Fyr Bistronomi,fra Oppegård
Christoffer G. Fallet, Chef, jobber på Plah,fra Flatdal
Johanna Magdeli Utvær, Chef, jobber på Tango, fra Barmen
Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:
Jon Erlend Matre
Andreas Enger Fjellheim
Håvard Onsøyen
Robert Haugen
Christopher G. Saken
Martine Espeland
Johanna Magdeli
Kokkelandslaget senior
Sebastian Myhre, Kaptein, driver restaurant Stallen, fra Oslo
Kåre Andre Hjartholm, Visekaptein, jobber for Søtt + Salt, Masfjorden
Kristoffer Westvik Lofnes, Chef, er selvstendig næringsdrivende, Måløy
Panupong Phengphen, Chef, jobber påp Sentrum Spiseri Tynset, fra trondheim
Sindre Iversen, Chef, jobber på Britannia Hotell, fra Tysvær
Aron Espeland, Chef, jobber for Brasserie France,fra Bryne
Jostein Torgersen, Chef, jobber på Kontrast, fra Bærum
Toum S.D. Ulseth, Pastry Chef, jobber for Hegstad & Blakstad, fra Trondheim
Åshild Lerbak, Pastry Chef, driver Fire makroner, fra Stange
Katrine Åsnes Gjesdal, Pastry Chef, jobber på Stadtholdergaarden, fra Jølster
Kokkene som er på kjøkkenet under konkurransen er:
Sebastian Myhre
Kåre Andre Hjartholm
Aron Espeland
Sindre Iversen
Panupong Phengphen
Toum D. Ulseth
Trym karlsen
Medhjelpere
Trym Karlsen, jobber på Restaurant Vaaghals, fra Sørumsand
Martin Greni, jobber på Vaaghals, fra Hurdal
Synva Gjerde Knapstad, jobber på Brimi, fra Voss
Mats Holmsen Eriksen, jobber på Michaels, fra Eidsvoll
LEDES AV EN AV NORGES MEST MERITTERTE KOKKER
Manager - Gunnar Hvarnes, er selvstendig næringsdrivende og jobber for Compass Group, er fra Hvarnes og bor i Sandnes.