Nyhet
Matnytt Norge til topps i Bocuse d’Or Europe

Norge til topps i Bocuse d’Or Europe>

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, tok gull under Bocuse d’Or Europa i Tallinn, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i juni 2021.

 

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 16 deltagere konkurrert om ti plasser i verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i juni 2021.

 

Følgende land kvalifiserte seg i dag: Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Frankrike, Estland, Sveits, Ungarn, Italia

 

Det er syvende gang Bocuse d’Or Europe arrangeres, og Norge har stått på pallen hver gang. 

 

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even Strandbråten Sørum, coach Gunnar Hvarnes og president Tom Victor Gausdal.

 

Dette er andre gangen Christian André Pettersen deltar i Bocuse d’Or-konkurransen, sist tok han gull i Europafinalen i Torino 2018 og bronse i Lyon 2019.

 

Coach Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Hvarnes var også coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både Europafinalen i 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017, og for Christian André Pettersen da han tok gull i Europafinalen 2018 og bronse i verdensfinalen 2019. Gunnar er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en.

 

Tom Victor Gausdal er president for teamet, og har også vært en av konkurransens 16 smaksdommere. Gausdal tok selv sølvmedalje i verdensfinalen i 2005, kun slått av Frankrike med et poeng.

 

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe i kveld:

 

Gull: Norge

Sølv: Danmark

Bronse: Sverige

 

Beste tallerkenrett: Island

Beste fatrett: Frankrike

Beste commis: Anni Peräkyla, Finland.

 

Fakta om Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidligere Bocuse d’Or Norge) skaper verdens beste kokker, til glede for all norsk mat, gjennom sitt konkurranse- og utviklingssystem.

 

Norsk Gastronomi organiserer den norske kvaliken Årets kokk, samt Norges deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Gjennom Årets unge kokk og Årets Juniorkokk, utvikles også unge talenter, og i prosjekter som Mat som forteller™ og nettverk blant ledende norske kokker, bidrar stiftelsen med kunnskap og inspirasjon til alle matinteresserte i og utenfor Norge.

 

Det norske «Bocuse-akademiet», Foreningen Årets kokk Akademiet, legger de faglige premissene for stiftelsens arbeid.

 

Om Bocuse d’Or-konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og er i dag en global konkurranse i kokkekunst.

 

Deltakelse her endrer en mesterkokks karriere, og en pallplass er en usedvanlig prestasjon. Norge har 11 medaljer, og er med det landet med flest pallplasseringer i konkurransens historie.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev