Nyhet
Matnytt NM I KOKKEKUNST 2024

NM I KOKKEKUNST 2024> Finaledag 1 – 25.september

Forrett og dessert fra en av finalistene, Aron Espeland, Brasserie France. Rettene på bildet er innsendt på forhånd, og rettene som serveres vil variere litt fra bildet. Foto: Tom Haga

 

 

Finaledag 1 – 25.september

TRYGG LADE-HALLEN, Trondheim

 

NM I KOKKEKUNST arrangeres i år for 32.gang og engasjerer hele kokke Norge og Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 31 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke for å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, siden Bent Stiansen vant den i 1990.

 

NM I KOKKEKUNST motiverer faglærte kokker til å delta i konkurranser med høyt, faglig nivå. Den enkelte deltager får et personlig, høyt læringsutbytte, videreutvikling av sitt håndverk, bygger nyttige relasjoner og er en god ambassadør for sin arbeidsgiver og kokkeyrket.

 

 

I dag konkurrerer disse 6 kokkene

Kokkene skal i deler av konkurransen samarbeide med en deltager fra NM I SERVITØRFAGET

Kjøkken 1        Reidar Kristiansen, Fursetgruppen, Oslo - medhjelper Leander Larsen

Servitør                       Sondre Rassmussen, Color Fantasy

 

Kjøkken 2        Aron Espeland, Brasserie France - medhjelper Olav Tennfjord

Servitør                       Lærlinger fra en av Trondheims beste spisesteder

 

Kjøkken 3        Alexander Solvang, Matbaren Renaa, Stavanger – medhjelper Adrian Vikse

Servitør                       Marthe Opheim-Fjelstad

 

Kjøkken 4        Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten - Tina Lexau

Servitør                       Tirill Faannessen Vaaghals

 

Kjøkken 5        Chrisoffer G. Fallet, Feinschmecker, Oslo – medhjelper Noah Karlson

Servitør                       Kåre Bjune Midtskog, Hurtigruten AS

 

Kjøkken 6        Simen Johansen, Augusta Arnesen, Oslo – medhjelper Knut Brottveit

Servitør                       Birk Torp, Matbaren Renaa

 

Finalistene i NM I KOKKREKUNST skal lage en 3-retter-meny til 12 personer

Av disse serveres 5 til smaksdommere, 1 fotograferes og 6 serveres til gjester

Finaledeltagerene lager en 3-retter-meny med norske råvarer, flere av råvarene er i sin beste sesong i disse dager.

 

Forrett lages av hel Liveche kylling og utvalgte norske grønnsaker/frukt/urter i sesong

Norsk Hjertesalat, Norsk Nepe og i tillegg får deltagerne en kurv med sesongens produkter ved oppstart i kjøkkenet, der to av råvarene må inngå og fremkomme tyde3lig i retten. TINE smør er en naturlig smaks fremmer i forretten

Hovedrett skal være en varm tilberedning av hel Sterling White Halibut med tilbehør og garnityr i samsvar med moderne ernæringsstandarder. Retten må inneholde minst to forskjellige garnityrer og et metningsgarnityr

Sterling White Halibut skal trancheres på servitørens servicestasjon foran gjestene

 

Hovedrett lages av Hel Sterling White Halibut, Purreløk fra Vold gård på Frosta, Sellerirot fra Minde gård, og i tillegg får deltagerne en kurv med sesongens produkter ved oppstart i kjøkkenet, der to av råvarene må inngå og fremkomme tyde3lig i retten. TINE smør er en naturlig smaks fremmer i forretten

TINE smaksfremmere som Smør, Fløte, Creme fraiche skal være med i rettens smaksbilde

 

Dessert skal lages med 3 hovedkomponenter, et bakverk, en komponent serveres varm, et serveres frossen (is eller sorbet)

 

Dessertens hoved råvare er det nye norske eplet Eden, Valhrona sjokolade Dulcey 35% og TINE seterrømme

 

Alle rettene i NM serveres på Porsgrund Porselen

Menyen skal anrettes på et utvalg fra Porsgrund Porselænsfabrik AS, med norsk design og håndverk siden 1885.

 

I denne lenken finner dere mer utfyllende informasjon om råvare til NM I KOKKEKUNST 2024 

nkl.no/blog/nm-i-kokkekunst-2024-hovedravarer

 

NM I KOKKEKUNST 2024

Finaledeltagerne blir faglig ivaretatt av et sterkt dommerteam, med meget høy, faglig standard og internasjonal erfaring. Dere finner mer informasjon om alle dommere her,

nkl.no/blog/sterkt-dommerteam-til-nm-i-kokkekunst-2024

 

For mer informasjon

Kontakt NM I KOKKEKUNST 2024 på presse@nkl.no eller NKL daglig leder på telefon 957 74 569

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev