Nyhet
Matnytt svart hvitløk er myk, kremet - og en kulinarisk skjønnhet

svart hvitløk er myk, kremet - og en kulinarisk skjønnhet >

Med sin søte, men likevel salte umami-smak og smaksnoter av blant annet melasse, balsamico, tamarind og karamell, er svart hvitløk et unikt tilskudd til enhver rett.

Konsistensen kan variere fra smøremyk til hardere, da dette er et håndlaget produkt.

 

Denne svarte hvitløken er en allsidig ingrediens som garantert vil gjøre enhver rett unik og deilig. Hvis den pureres med olivenolje, ser den svarte hvitløken ut som oliventapenade, men med en søt, tett smak og utfyller sjømat eller fiskeretter. Den er også et flott tilskudd til alle risotto-, ris- eller nuddelretter og ostedipp.

 

Du finner en kulinarisk skjønnhet når du skreller denne fermenterte hvitløken. Myke, nesten kremaktige fedd av svart gull. Legg de på ostefatet eller til andre delikatesser for det lille ekstra. Fermentert økologisk hvitløk lukter søtt, mildt som hvitløk med et hint av balsamicoeddik, inntaket av de svarte feddene etterlater ingen ubehagelig ånde. De positive aktive ingrediensene i hvitløk er fullstendig bevart.

 

Svart økologisk hvitløk er helt vanlig, fersk økologisk hvitløk, som gjæres i spesielle kammer ved nøyaktig varme- og fuktighetskontroll.

Prosessen kan ta opptil 90 dager. Jo lengre gjæring, jo mørkere og hardere blir feddene. Under fermenteringen mister hvitløken opptil 65 % av sin opprinnelige vekt.

Fermentering er en eldgammel, tradisjonell prosess som spiller en sentral rolle i produksjon og konservering av mat.

 

Svart hvitløk smaker søtlig mild, minner litt om tørkede plommer, sukkerbetesirup eller balsamicoeddik, med et hint av lakris. Fermentert svart hvitløk passer godt til kjøttretter, sauser eller grønnsaker og bør kun tilsettes på slutten av tilberedningen. Selv ikke i søte retter er svart hvitløk tabu. Svart hvitløk bør alltid tilsettes mot slutten av koketiden.

 

Du kan kjøpe krydder på nett og Krydra.no er en urte - og krydderbutikk som holder til i Arendal. I tillegg til krydder og urter av beste kvalitet, så ønsker de at produktene skal være økologisk dyrket. De leverer også diverse tilsetningsstoffer direkte til forbruker og restauranter nettbutikken sin.

 

Se utvalget her>

krydra.no

krydra.no/produkt/svart-hvitlok-hel-okologisk

 

Her er oppskriften på and, beter, kål og svart hvitløk «Chaat Masala» hvor svart hvitløk er brukt på forskjellige måter > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fjarkre/and

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev