Matstreif 2024 ble i dag åpnet på Youngstorget i Oslo. Matfestivalen tilbake i hovedstaden etter noen års fravær og over 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge deltar og tilbyr sine produkter på Youngstorget.
Fra venstre - Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge. Anne Lindbo, ordfører i Oslo, landbruks- og matminister Geir Pollestad, Nina Sundqvist, direktør i Stiftelsen Norsk Mat og daglig leder i HANEN, Bernt Bucher Johannessen. Stiftelsen Norsk Mat
"Kjære Oslofolk – benytt muligheten - i dag og i morgen er Youngstorget stedet for deg som elsker norsk mat og drikke på sitt aller beste", sa statsråd Geir Pollestad under åpningen av Matstreif 2024.
Tildeling av Spesialitetsmerket
Under festivalen tildelte statsråden også Spesialitetsmerket til flere unike lokalmat- og drikkeprodukter.
"Spesialitet er et offisielt merke som hjelper oss å finne unike lokalmatopplevelser i Norge. Dette kvalitetsmerket er ettertraktet både hos produsenter og forbrukere, og bare de aller beste produktene slipper gjennom nåløyet til en kresen fagjury", uttalte Pollestad
Disse produktene fikk tildelt Spesialitetsmerket:
Montebello fra Metervare AS: En saftig og grov pølse laget av norsk svinekjøtt, krydder og parmesan.
Tørrsaltet Spekk fra Aron Mat: Produsert på Kvaløya utenfor Tromsø, laget av ryggspekk av svin som tromles med salt.
Fenalår av villsaulam fra Aron Mat: Fenalår laget av gammelnorsk spælsau og naturlig tørking i havluft.
Lettrøkt gravet laks fra Det Gamle Røgeri: Laksefileter graves i salt, sukker og krydder før de kaldrøykes lett.
"Alle disse produktene er ypperlige eksempler på den stoltheten som ligger i norsk mattradisjon", sa statsråd Pollestad.
Fakta om Matstreif 2024
Matstreif arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked. Arrangementet støttes av Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom. Rundt 90 lokale mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge vil delta og tilby sine produkter på Youngstorget.
Festivalen arrangeres i samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Mat, Hanen, og Bondens marked, med støtte fra Innovasjon Norge, ASKO, Meny og Selvaag Eiendom.