Matnytt Matskatten unge går glipp av

Matskatten unge går glipp av>

Nykål passer ypperlig i både asiatisk og på grillen, men en fersk undersøkelse viser at den dessverre ikke har like høy status blant ungdom og unge voksne som blant de over 40 år.

 

 

 

De eldste gleder seg til nykålen kommer

En landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at det å glede seg over norsk nykålsesong følger alderen. Kun 2 av 10 i aldersgruppen 15-29 år sier de gleder seg til at nykålen kommer i butikkene. I aldersgruppen 40- 49 år er de litt mer entusiastiske, der svarer 4 av 10 det samme. De som gleder seg aller mest over norsk sesong er personer fra 60 år og oppover, der svarer nesten 7 av 10 at de gleder seg til norsk nykålsesong.

 

- Det er veldig synd at de unge ikke har fått øynene opp for denne fantastiske grønnsaken, mener kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen fra OFG.

 

 

 

Uoppdaget skatt for de yngre

Nykål passer ypperlig både på grillen og i asiatisk-inspirert mat. Gulbrandsen mener nykål er en uoppdaget skatt blant mange unge.

 

- Grillet og dampet nykål er veldig enkelt og veldig godt. Nykål er også kjempegod finsnittet i salater og du kan bruke bladene som skjell og fylle dem med deilig laab, en thailandsk smakfull klassiker der kålblader spiller hovedrollen. Nyt sesongen og velg norske råvarer når du kan, avslutter Toril Gulbrandsen.

 

Oppskrifter finner du her > 

oppskrifter/nykal-pa-grillen

oppskrifter/dampet-nykal

oppskrifter/nykalsalat-med-quinoa-og-granateple

oppskrifter/laab-servert-i-kalblader

oppskrifter/wok-med-nykal-varlok-og-fersken

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev